Vil Klopp ta over Tyskland?

Den tyske manageren Jürgen Klopp har hatt stor suksess med Liverpool de siste sesongene. I fjor vant de Premiere League med klar margin for første gang på 30 år, og sesongen før der igjen gikk de helt til topps i Champions League, hvor de slo Tottenham 2-0 i finalen.

Men i skrivende stund har Liverpool for første gang i historien tapt fem hjemmekamper på rad i den engelske ligaen. Nå sist 0-1 mot Chelsea. Det knytter seg derfor stor spenning til den neste kampen på ærverdige Anfield, hvor formsterke Fulham venter på den andre banehalvdelen. Selv om Fulham ligger på nedrykksplass, har Londonlaget de siste kampene vist en stigende formkurve. De har flere gode spillere, som for eksempel Lookman og danske Andersen som tar mer og mer ansvar i hver kamp som går. I tillegg har de den notoriske målscoreren Mitrovic tilbake fra skade.

Rykter om at Klopps tid snart kan være forbi

I det siste har det versert rykter i britiske medier om at Jürgen Klopp synger på siste verset som manager for Liverpool. Vi tror imidlertid ikke at han kommer til å få sparken, selv om kampen om å havne blant topp fire i Premiere League nå kan bli hard for Merseyside klubben om de snart ikke finner veien til målmaskene både hjemme og borte. Men det er én jobb som kan komme til å friste Klopp til å forlate Liverpool på eget initiativ, nemlig jobben med å gjenreise det tyske landslaget.

Blir jobben som tysk landslagssjef ledig, noe mye tyder på i skrivende stund, tror vi ikke Jürgen Klopp klarer å motstå fristelsen. Det er tross alt en ære å bli bedt om å lede landslaget til hjemlandet ditt. Og det er ikke hvilket som helst landslag vi snakker om heller.

Tyskland har fire VM-gull

I en årrekke var Tyskland så og si umulig å hamle opp med. Men i de siste årene har de ikke vært like gode, og til og med slitt med å kvalifisere seg til mesterskap. Det tyske maskineriet, bedre kjent som Die Mannschaft, har vunnet fotball VM fire ganger; 1954, 1974, 1990 og 2014. De har også fire sølvmedaljer og fire bronsemedaljer. De har også vunnet EM tre ganger; 1972, 19080 og 1996, og de har tre sølv og to bronsemedaljer.

Nåværende landslagstrener Lothar Matthäus virker å ha stagnert, og det tyske fotballforbundet har valgt seg ut Jürgen Klopp som hans etterfølger. Men det gjenstår selvfølgelig å finne ut om dette er noe Klopp selv ønsker.

Hvis Klopp bestemmer seg for å ta over det tyske landslaget, er vi spente på hvem som kommer til å ta over Liverpool. Vi tipper det er mange managere der ute som kunne tenke seg den jobben.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.