Vålerenga er et tittelutfordrer

Mye tyder på at Dag-Eilev Fagermo endelig har knekt koden for hvordan han skal få Oslos stolthet til å bli en tittelutfordrer i Eliteserien. Fjorårets medalje har etter alle solemerker gitt mersmak, og tittelen er innen rekkevidde.

Den suverene seriemesteren Bodø/Glimt vil mest trolig vente seg en hardere kamp om tittelen i årets sesong. Selv om hovedtrener Kjell Knutsen har skapt underverker og gjort Aspmyra Stadion til et fort, tror vi flere av lagene i Eliteserien har lært noe av forrige sesong og dermed kan gi laget fra Nordland en skikkelig kamp om mesterskapet.

Spennende nykomling

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Amor Layouini, som bøttet inn mål for de gulkledde for to sesonger siden, er uten tvil den mest spennende nykomlingen i Vålerenga. Den svenske spilleren, som opprinnelig er fra Tunisia, har kvalitetene som skal til for å løfte Vålerenga til det neste nivået.

Sammen med stortalentet Osame Sahraoui, som i fjorårets sesong med sitt lave tyngdepunkt og ballferdigheter spilte seg inn i alle fotballelskeres hjerter, kan Layouini og den notoriske, islandske målscoreren Vidar Örn Kjartansson være det som skal til for at Vålerenga kan ha sjansen til å vinne Eliteserien denne sesongen.

Et komplett fotballag

Vålerenga fremstår mer og mer som et komplett fotballag. Dag-eilev Fagermo viste i sin tid i Odd at han med små ressurser er i stand til å skape et fotballag som kjemper om medaljer. Med ressursene han har nå, og med de spillerne han har til rådighet, tror vi ringreven Fagermo virkleig kan utfordre Kjell Knutsens Bodø/Glimt, Åge Hareides Rosenborg og Erling Moes Molde.

Den 20 år gamle keeperen Kristoffer Klaesson viste i fjor at han er en klippe som bare kommer til å bli bedre og bedre for hver sesong som går. Vi tror han har et stor fremtid foran seg. Foran seg har han et godt forsvar, med spillere som Amin Nouri, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation og venstrebacken Sam Adekugbe.

På midtabnen har Fagermo nevnte Osame Sahraoui, driblesterke Aron Dønnum, Henrik Bjørdal og Fredrik Oldrup Jensen, som også spilte under Fagermo i Odd. I tillegg har han stortalentet Felix Horn Myhre, og nykommeren Thobias Christensen.

I angrep vil nok Kjartansson og Layouini være selvskrevne, mens spillere som Odin Thiago Holm, Henrik Udahl og Seedy Jatta kan overraske fra benken.

Vi tror dette blir sesongen hvor Fagermo sin offensive fotballfilosofi med 4-3-3 som et utgangspunkt, virkelig vil vise at Vålerenga ikke kommer til å bli en enkel motstander for noen av lagene i Eliteserien.

Men det som er fascinerende med fotball er at det plutselig kan dukke opp et lag som presterer over normalen, som Bodø/Glimt har vist de to siste sesongene. Det er mange smarte trenere i Eliteserien, og ikke minst mange gode spillere, så det er til syvende og sist de som får samholdet til å fungere som kommer til å kapre poengene. Spennende blir det uansett.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.