"The Special One" har tjent enorme summer på å få sparken

Jose Mourinho, som nylig fikk sparken som manager i Tottenham bare én uke før ligacupfinalen mot Manchester City, har på sine siste 14 år som fotballmanager tjent i overkant av 1 milliard kroner på å ha fått sparket.

Det koster dyrt for en fotballklubb på det øverste nivået å kvitte seg med treneren før kontrakten går ut. Tottenham måtte punge ut med rundt 30 millioner pund, altså rundt 300 millioner kroner for å kvitte seg med ham.

Utgått på dato

Selv om få kan måle seg med resultaten portugiseren Mourinho har oppnådd som fotballmanager, tyder likevel mye på at han er i ferd med å gå ut på dato. Det som irriterte Tottenham fansen mest, på lik linje med fansen i de andre klubbene har er sparket fra, er den defensive tilnærmingen til fotball.

Det holder ikke lenger å "parkere bussen" når man leder 1-0, for å forsvare seg til en seier, noe han tidligere har hatt stor suksess med, blant annet i Chelsea, som han trente i to perioder.

Tottenham har alltid vært kjent for underholdende og offensiv fotball, og vinner heller 4-3 enn 1-0. Dagens forsvar er heller ikke sterkt nok til å kunne forsvare en 1-0 ledelse, noe som har ført til dårlige resultater og mange poengtap. Mourinhos siste kamp for Tottenham endte 2-2 mot Everton.

Disse klubbene har gjort Mourinho rik ved å gi ham sparken

Før Mourinho overtok Tottenham etter Pochettino, som nå trener PSG, fikk han sparken i Manchester United. Med seg ut dørene på Old Trafford i 2019 fikk han også 15 millioner pund.

Første gang Chelsea sparket Mourinho var i 2007. Det kostet Londonklubben 18 millioner pund. Men som om ikke det var nok, fikk han sparken i Chelsea på ny i 2015, og denne gangen fikk han med seg 12,5 millioner pund.

Mellom de to periodene i Chelsea vant han blant annet Champions League med Real Madrid. De sparket ham i 2012, noe han tjente 17 millioner pund på. Til sammen dreier det seg altså om hele 93,5 millioner pund, altså litt over 1 milliard kroner.

Jose Mourinho slo for alvor gjennom som fotballmanager i den portugisiske storklubben Porto, som han ledet til triumf i Champions League i 2004 da de slo franske Monaco 3-0 i finalen.

I tillegg til de allerede nevnte klubbene har han også trent Interi Italia, hvor han vant to Serie A-titler. I 2010 vant Mourinhos Inter både den italienske ligaen, den italienske cupen og Champions League. I finalen slo de Bayern München 2-0. Den karismatiske manageren med høy selvtillit har altså vunnet Champions League to ganger med to forskjellige klubber. Det står det respekt av.

Det blir spennende å se hvilken klubb han går til neste gang. For Mourinho, som bare er 57 år gammel, har neppe trent sitt siste fotballag på det øverste nivået i Europeisk fotball. Vi tipper riktignok at han ikke blir å finne i Premiere League med det første, men heller velger en italiensk, spansk eller portugisisk klubb som sin neste arbeidsgiver – hvis de har råd til det da.

26. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.