Norwich rykker opp, men går de rett ned igjen?

Gule og grønne Norwich har vært Englands svar på Sogndal de siste sesongene. De rykker ned fra Premiere League til Championship, men de rykker alltid opp igjen.

I skrivende stund leder de Championship hele 10 poeng foran Watford, og mye tyder på at de garantert spiller i den øverste divisjonen neste år. Og med opprykk kommer det penger til å forsterke laget. Mange penger. På grunn av TV-rettighetene får klubber som rykker opp til Premiere League over 100 millioner kroner inn på konto, og de aller fleste lag som rykker opp er nødt til å forsterke laget i sentrale posisjoner for i det hele tatt ha muligheten til å holde seg oppe i Premiere League.

Sjarmerende klubb

Norwich City, som eies av den britiske TV-kokken og kokebokforfatteren Delia Smith og ektemannen Michael Wynn-Jones, er en sjarmerende fotballklubb som er kjent for å behandle spillerne sine som en del av familien.

Den nå 34-år gamle norsk-ghanesiske fotballspilleren Alexander Tettey, med en fortid i Rosenborg og franske Rennes, har spilt for klubben i en årrekke. En annen spiller som trives godt i klubben er finske Teemu Pukki, som også er toppscorer i Norwich.

Men klubbens kanskje største stjerne er stortalentet Todd Cantwell, som har vært linket til større klubber i England i mange av de siste overgangsvinduene. Senest da de rykket ned forrige sesong. Mange trodde Cantwell ville forlate klubben, men han trives også så godt at han valgte å bli med ned for å kunne bidra til å rykke opp igjen, noe som etter alle solemerker kommer til å skje denne sesongen.

Aldri vunnet ligaen

Norwich CIty har en tredjeplass i 1992/93-sesongen som beste resultat, og de har vunnet Ligacupen to ganger, i 1962 og 1985. I tillegg har de spilt seg til semifinalen i FA-cupen tre ganger, senest i 1992. De har også vært tapende lag i Ligacupfinalen både i 1973 og i 1975.

Klubben spiller sine hjemmekamper på Carrow Road, som har en tilskuerkapasitet på 26.000, omtrent det samme som Ullevål stadion.

Før Alexander Tettey er det to andre nordmenn som har spilt med den gule og grønne drakten. Nåværende trener i Rosenborg, Åge Hareide, og den tidligere Viking-spilleren Eirik Fuglestad. Hareide har også en fortid i Manchester City, som i dag leder Premiere League med god margin foran byrivalen Manchester United med norske Ole Gunnar Solskjær som manager.

Vi liker Norwich, og håper virkelig at de rykker opp og ikke minst klarer å beholde plassen i den øverste divisjonen.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.