Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM?

I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål om å kvalifisere oss for Fotball VM i Qatar i 2022. I den første kampen, borte mot miniputtnasjonen Gibraltar, vant vi enkelt 3-0. Men det var mye som ikke stemte. Mye av skylden ble lagt på den korte oppkjøringsperioden, pluss at det tross alt er et nytt landslag han har stablet på bena – selv om det også består av mange gjengangere.

I den andre kampen ble vi feid av banen mot Tyrkia, og det på hjemmebane. Hjemme og hjemme fru Blom, kampen ble spilt i Malaga i Spania grunnet coronarestriksjonene i Norge. Uansett så tapte vi 0-3, og slik kampen utartet seg så hadde det ikke vært noen forskjell om vi spilte hjemme på Ullevål stadion. Det var rett og slett gutter mot menn. Vi tapte alle dueller, og verdensstjerner som Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland fremsto som bleke skygger av seg selv.

Forsvaret er det store problemet

Det er likevel forsvarsfireren som er det største problemet for Ståle Solbakken, og vi kan ikke helt se hva han kan gjøre for å rette på det i tide. Kristoffer Ajer i Celtic er det klare førstevalget som midtstopper, men hvem som skal bli hans makker, og ikke minst hvem som skal bekle backrollene er mer usikkert. Birger Meling i franske Rennes ser ut som et førstevalg på venstrebacken, mens på høyreback er det verre med valgmulighetene. Jonas Svensson er etter vår mening ikke god nok.

Stefan Strandberg, som til daglig spiller i russiske FC Ural, er kanskje det tryggeste valget som makker til Kristoffer Ajer. Andre alternativer er Marius Lode fra Bodø/Glimt og Stian Gregersen fra Molde. Men Ståle Solbakken kan også prøve talentet Leo Østigård, som spiller for Coventry i England, riktignok i Championship.

Må vekke stjernene

En annen utfordring Solbakken står overfor, er å få stjerner som Erling Braut Haaland, som tross alt er toppscorer i Champions League i tillegg til at han banker inn mål regelmessig for Borussia Dortmund i Bundesliga i Tyskland, Martin Ødegaard som herjer på midtbanen til Arsenal i Premier League på utlån fra Real Madrid, og Alexander Sørloth i Leipzig. Det samme gjelder Joshua King, som til daglig spiller i Everton i England og Jens Petter Hauge i AC Milan i Italia.

Får Ståle Solbakken disse spillerne til å yte sitt beste, kan Norge være i stand til å slå hvem som helst. Vi håper virkelig han klarer det.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.