Kan Ståle Solbakken få Norge til VM i 2022?

Nå som Norges Fotballforbund endelig har fått kandidaten de har siklet etter lenge inn dørene på Ullevål Stadion, sprer optimismen seg i det norske folket. Mange med oss tror at Ståle Solbakken er den rette mannen for jobben med å få oss til VM i Qatar.

Den 53-år gamle frittalende hedmarkingen, Ståle Solbakken, var i sin tid en eminent midtbanespiller og kaptein for det norske landslaget. Det var i Ham-Kam han slo gjennom som spiller, før ferden gikk videre til Lillestrøm. Der gjorde han sakene sine så bra at neste stopp ble Wimbledon FC i England. Der slet han imidlertid med å få spilletid, og ble kort tid etter solgt til danske Aalborg.

I Danmark overbeviste han raskt alle med sine kvaliteter på fotballbanen, og han ble seriemester med klubben i 1999. Sesongen etter ble han kåret til årets spiller i Danmark, og det var da FC København sikret seg underskriften til den norske playmakeren.

Karrieren tok en brå vending

I 2001 fikk Ståle Solbakken hjertestans i hele 7 minutter under en kamp med FC København, og i samråd med lege la han skoene på hylla. Det var da trenerkarrieren begynte.

Som trener har den nyansatte landslagssjefen trent Ham-Kam, FC København, FC Köln og Wolverhampton, før han gikk tilbake til FC København. Han har mange seriemesterskap og ble kåret til årets trener i Danmark i 2007.

Spennende spillermateriale

Norge har havnet i gruppe G i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar i 2022. Her venter vi størst motstand fra lag som Nederland og Tyrkia, men de andre bør vi klare å hamle opp med.

Solbakken har flere unge spillere i landslagstroppen, som allerede har gjort det stort i utenlandske klubber. Vi tenker da for eksempel på Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund, som i skrivende stund er toppscorer i Champions League, Martin Ødegaard i Real Madrid, som nå er på utlån til Arsenal i Premiere League, og Kristoffer Ajer i skotske Celtic. I tillegg er Jens Petter Hauge i AC Milan også en het kandidat.

Med erfarne spillere som keeper Rune Jarstein i Hertha Berlin og Joshua King, som nylig gikk fra Bournemouth til Everton, tror vi Ståle Solbakken kan skape et landslag som kan bite godt fra seg i VM-kvalifiseringen.

Overkommelig gruppe

Gruppe G, hvor Norge er plassert sammen men nevnte Nederland og Tyrkia, har også Montenegro, Latvia og Gibraltar. Gruppevinneren går direkte til VM, mens gruppetoeren må ut i playoff. I tillegg kan man kvalifisere seg ved å vinne sin gruppe i Nations League.

Norge starter sin ferd mot fotball-VM i Qatar 24. mars 2021 borte mot Gibraltar. En kamp vi absolutt bør vinne. Vi tipper Nederland blir den største konkurrenten om gruppeseieren, og de kommer til Ullevål i september. Kvalifiseringen varer fra mars 2021 til mars 2022, så her blir det mange spennende kamper å følge.

Vi heier på Ståle Solbakken og tror han har en stor sjanse til å endelig få oss opp i det gjeveste selskapet.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.