Hvor lenge sitter Ole Gunnar Solskjær trygt i sjefsstolen?

Det var mange som ble overrasket da José Mourinho ble vraket til fordel for Ole Gunnar Solskjær som manager i mektige Manchester United for snart to år siden. Det var vel heller ikke mange som trodde han skulle få jobben på permanent basis.

Noe av det første Solskjær gjorde som manager i en av verdens største fotballklubber, var å slå Paris Saint-Germain på bortebane. Allerede etter den kampen, var det mange som mente han skulle få jobben permanent. Noe han også etterhvert gjorde.

Men han har også støtt på flere nedturer i den ettertraktede jobben, og som alle vet er det å være manager i en toppklubb i en av verdens største ligaer en temmelig usikker jobb i lengden. Det er så mye penger involvert, at klubbeiere ikke har tålmodighet til å la managere jobbe seg gjennom en dårlig periode for å snu skuta.

Har fått tid

Ole Gunnar Solskjær derimot, har fått rikelig med tid på seg, og i skrivende stund ligger hans Manchester United på en andreplass i Premiere League. De røde djevlene ligger riktignok hele 15 poeng bak den lyseblå byrivalen Manchester City, som mest trolig vinner årets sesong. Vi kan i alle fall ikke se hvilken klubb som kan hamle opp med Pep Guardiolas tropp av stjernespillere, med Kevin De Bruyne i spissen.

Selv mektige Ed Woodward og Malcolm Glazer, har vel fått med seg stjernestatusen som Ole Gunnar Solskjær oppnådde i sin karriere som spiller for Manchester United under legende Alex Ferguson.

Som lyn fra klar himmel

Ingen i England hadde hørt om Ole Gunnar Solskjær, som ble hentet av Alex Ferguson fra lille Molde i Norge i 1996. Resten er historie. Solskjær fikk full klaff fra første spark på ballen og han scoret 126 mål på 366 kamper i sin karriere i Manchester United. I 150 av kampene kom han inn som innbytter, og fikk derfor ganske raskt kallenavnet Supersub.

I en av kampene han kom inn som innbytter, mot Nottingham Forest, scoret han fire mål på 12 minutter. Men United fans vil vel alltid forbinde Ole Gunnar Solskjær som matchvinneren i Champions League finalen mot Bayern München i 1999, da han scoret seiersmålet to minutter på overtid.

Sitter foreløpig trygt

Med tanke på tabellsituasjonen sitter Ole Gunnar Solskjær trygt i managerstolen enn så lenge, men det er ikke mange feilgrep som skal til før ryktene begynner å surre i britiske medier om hvem som kommer til å ta over jobben hans. Mange trodde den tidligere Tottenham manageren Mauricio Pochettino skulle gjøre det i fjor, men han tok over PSG i stedet.

Det blir spennende å se hvor lenge Ole Gunnar Solskjær får tillit av de amerikanske eierne, for det er mange store managere der ute som sikler på å være sjefen i Manchester United.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.