Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League.

De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne sesongen. Det sier litt om hvilke spillere Guardiola har til rådighet, når stjerner som Riyad Mahrez og Ilkay Gündogan som oftest starter på benken. Bare det å ha slike spillere i bakhånd, kan ta pusten fra de aller fleste andre engelske lag.

Byrivalen Manchester United, med klubblegenden Ole Gunnar Solskjær som manager, ligger i skrivende stund på en andreplass ett poeng foran Leicester City. Mens det er Chelsea, som ennå ikke har tapt en kamp med sin nye manager Thomas Tuchel, som ligger på den viktige fjerdeplassen og dermed får bli med i den gjeveste turneringen av dem alle – Champions League.

Ni lag kjemper om de tre plassene

Men sesongen er ikke over, og slik det ser ut i dag er det ni lag som kjemper om de tre plassene bak suverene Manchester City. Bak de nevnte topp fire er det seks lag som alle har gode sjanser til å kapre fjerdeplassen.

Både Everton med 46 poeng og West Ham med 45 poeng har én kamp mindre spilt enn Chelsea på fjerdeplass, og begge lagene vil passere Londonklubben med seier i hengekampen. Få poeng bak der igjen, ligger lag som Liverpool, Tottenham, Aston Villa og Arsenal.

Tapt fem hjemmekamper på rad

Liverpool er kanskje det laget som har skuffet mest i årets sesong. Mye skyldes selvfølgelig skader i forsvaret, og da særlig skaden på Virgil Van Dijk som regnes som verdens aller beste midtstopper. Da stopperkollega Joe Gomez også ble skadet, fikk Jürgen Klopp store problemer. Han ble tvunget til å plassere midtbanespillere i de posisjonene, noe som igjen gikk ut over det offensive spillet. Men Liverpool er et lag man aldri skal avskrive, og de har mange gode fotballspillere i troppen.

Har Mourinho det som skal til

Tottenham Hotspur har endelig fått sving på sakene under manager José Mourinho. De ligger i dag ett poeng bak Liverpool og har én kamp mindre spilt. Gareth Bale brukte litt tid på å omstille seg fra Real Madrid, men har i de siste kampene virkelig vist hvor god han er, noe som kan komme godt med i sluttspurten for Tottenham. I tillegg har Dele Alli funnet formen igjen, og da har Tottenham virkelig et sterkt lag. De har dessuten en fordel av radarparet Heung Min Son og Harry Kane, som til tider virker som siamesiske tvillinger på banen.

Lag som Aston Villa og Arsenal skal heller ikke avskrives med det første. Selv om Aston Villa sliter nå som deres kreative kraft Jack Grealish er skadet, vil de også passere Liverpool på tabellen hvis de vinner sine to hengekamper. Arsenal ligger riktignok et par poeng bak Aston Villa, og det med én kamp mer spilt, men manager Mikel Arteta har tross alt gått i læra hos Pep Guardiola i Manchester City, og de deler den samme fotballfilosofien. Derfor kan man aldri heller avskrive Arsenal.

Uansett hva som skjer i de resterende kampene, blir det spennende å følge med på hvilke tre lag som slår følge med Manchester City til Champions League.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.