Hvem tar over for Mourinho i Tottenham?

Da Jose Mourinho nylig fikk sparken i Tottenham etter en rekke dårlige resultater, var det 29 år gamle Ryan Mason som fikk det midlertidige ansvaret. Den tidligere Spurs-spilleren skal lede laget ut sesongen.

Men det virker som at alle, medregnet Mason selv, er inneforstått med at det vil komme en langt mer merittert erstatter for Jose Mourinho før neste sesong av Premiere League sparkes i gang til høsten.

Nagelsmann er førstevalget

Tottenhams styreleder, Daniel Levy, er klar på at han har 33 år gamle Julian Nagelsmann som førstevalg på ønskelisten. Nagelsmann, som i dag trener Alexander Sørloth i RB Leipzig, har vist ved gjentatte anledninger at han kan skape godt samhold blant spillere og få de til å spille offensiv og effektiv fotball på høyt nivå.

Ulempen for Levy og Tottenham er imidlertid at det er flere klubber som kunne tenke seg Nagelsmann ved roret, blant annet mektige Bayern München. Mye tyder nemlig på at Hansi Flick, som i dag trener Bayern München, gir seg etter sesongen for å erstatte Joachim Löw som har ledet Die Mannschaft helt siden 2006.

det blir derfor spennende å se hva tyske Nagelsmann foretrekker. Selv om Bayern München er en av de største klubbene i verden, er det nok likevel mye som også lokker i Premiere League. Andre tyske trenere som gjør det godt i England er Jürgen Klopp i Liverpool og Thomas Tuchel i Chelsea. Vi tror Nagelsmann hadde gjort seg bra i Tottenham, som også kan friste med en splitter ny bane helt i verdensklasse.

Andre potensielle kandidater

Men det er flere navn enn bare Julian Nagelsmann på blokka til Levy. Vi vet at han blant andre er svak for Leicester sin Manager Brendan Rodgers, som tidligere også har trent Liverpool.

Et annet navn som trolig også står der er Graham Potter. Kanskje ikke fullt så kjent, men han har klart å gjøre Brighton til et underholdende lag med veldig få midler. Sånt blir lagt merke til, og det tar nok ikke lang tid før han får muligheten til å vise hva han kan i en større klubb. Potter hadde vært et tøft valg.

Men den midlertidige manageren Ryan Mason burde også stå på listen til Levy. Tottenham slo Southampton 2-1 i hans første kamp ved roret, selv om det ble tap for Manchester City i ligacupfinalen en uke etter, riktignok bare med 0-1.

Hvis Mason vinner flere av de gjenstående kampene denne sesongen, er vi sikre på at han også vil være en kandidat til den ledige managerjobben i London.

27. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.