Fotballklubbene i Englands nest største by

Mange tror det er Manchester som er Englands nest største by etter London, men der tar de feil. Det er nemlig Birmingham i West Midlands. Byen som har litt i overkant av 1 million innbyggere huser denne sesongen tre lag i Premiere League; Aston Villa, West Bromwich Albion (WBA) og Wolverhampton Wanderers.

Aston Villa med midtbanestjernen Jack Grealish er kanskje den mest kjente av disse klubbene. De spiller sine hjemmekamper på Villa Park, en bane som blant andre John Carew kjenner godt etter sine sesonger som spiss i den burgundere og lyseblå drakten.

West Bromwich Albion er en klubb som ofte rykker ned fra det gjeveste selskapet, men de kommer seg som regel opp igjen. Deres hjemmebane heter The Hawthorns og ligger i bydelen Sandwell.

Wolverhampton Wanderers, også kjent som Wolves, er kjent for sine knall oransje drakter med svart shorts. Klubben var stor på 80-tallet, da tippekampene begynte på NRK. Derfor har Wolves fortsatt mange tilhengere i Norge. Det samme gjelder for fotballklubber som for eksempel Stoke og Coventry.

Wolverhampton spiller fortsatt sine hjemmekamper på den samme stadionen som i tippekampene for over 30 år siden, nemlig Molineux. Riktignok holder denne klubben til et stykke utenfor Birmingham, men den regnes likevel med.

Birmingham har også to klubber på nivå 2 i england. Birmingham City og Coventry, som begge deler stadion på St. Andrew's. Byen har også en klubb på nivå 4 i ligasystemet – Walsall.

I tillegg finner du 10 klubber i Birmingham som spiller på nivå 5 til 8, men disse fotballklubbene har du mest trolig aldri hørt om. Med mindre navn som for eksempel Alvechurch, Bromsgrove Sporting eller Redditch United sier deg noe. Da er du i så fall ekstremt interessert i fotballklubber langt ned i det engelske ligasystemet.

27. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.