Erling Braut Haaland er verdens beste spiss

Det er kanskje en drøy påstand, men de par siste sesongene har overbevist de aller fleste om at norske Erling Braut Haaland er verdens beste spiss. Han er i alle fall der opp sammen med storheter som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

20 år gamle Erling Braut Haaland, som er sønn av tidligere landslagsspiller Alf Inge Haaland, er født i Leeds i England. Alf Inge spilte for Leeds United den gangen, men hadde også en stor karriere i Manchester City.

Det hele begynte i Bryne

Etter å ha gått gradene i Bryne på Jæren, ble Erling Braut Haaland plukket opp av Molde i 2017. Det var den daværende hovedtreneren i Molde, Ole Gunnar Solskjær, som hadde sett det enorme potensialet i den unge kraftspissen.

I Molde bøttet han inn mål, og etter å ha scoret fire ganger mot Brann i Bergen i 2018, fikk flere utenlandske klubber opp øynene. Det endte med at han ble solgt til Red Bull Salzburg tidlig i 2019.

En målmaskin uten sidestykke

I Red Bull Salzburg scoret Erling Braut Haaland utrolige 17 mål på 16 kamper, før turen gikk videre til Borussia Dortmund, hvor han i dag danner et fryktet radarpar med den engelske landslagsstjernen Jadon Sancho, som har vært sterkt koblet til Manchester United det siste året.

I januar 2021 ble Braut Haaland den første spilleren i Bundesliga gjennom tidene som har scoret 25 mål på 25 kamper, og det ser ikke ut til å stoppe. Erling Braut Haaland scorer uansett hvem han møter, og i skrivende stund har han nettopp scoret to mål mot Valencia i Champions League, og dermed skaffet Borussia Dortmund et ypperlig utgangspunkt før returmøtet i Spania.

Blir neste stopp Real Madrid?

Selv har Erling Braut Haaland uttalt at han en dag drømmer om å spille for Leeds United, som er hans engelske favorittklubb. Det tror vi også Leeds United drømmer om, for her er det mange klubber som har meldt sin interesse.

Klubber som Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United og Manchester City har alle vist sin interesse for Haaland, og til syvende og sist er det vel pengebunken som avgjør hvor han havner. Det eneste som er sikkert, er at lysluggen fra Jæren har en stor fotballfremtid i møte. Han kan nærmest bestemme lønnen sin selv, for han har gjentatte ganger bevist at han kommer til å bøtte inn mål uansett hvor han havner.

Vi mener han i skrivende stund er verdens beste spiss, og vi tror det norske landslaget med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kommer til å glede mange norske fotballhjerter i årene som kommer. Vi gleder oss enormt til fortsettelsen.

23. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.