Dette er London-klubbene

Den engelske hovedstaden har hele seks lag i Premiere League denne sesongen. I tillegg til storklubbene Chelsea, Arsenal og Tottenham, holder også klubber som West Ham, Fulham og Crystal Palace til i London.

Chelsea, som spiller sine hjemmekamper på Stamford Bridge, på Londons beste vestkant er Londonklubben som for øyeblikket ligger høyest på tabellen, etter fulgt av West Ham og de to rivalene Tottenham og Arsenal, som begge holder til i arbeiderstrøk på østkanten.

Rivaliseringen mellom Arsenal og Tottenham er en av de virkelig store hatoppgjørene på de britiske øyer. Deres gamle hjemmebaner Highbury (Arsenal) og White Hart Lane (Tottenham) lå bare et steinkast fra hverandre. I dag har begge klubbene bygget nye stadioner. Mens Arsenal spiller sine hjemmekamper på Emirates Stadium, spiller Tottenham sine kamper på Tottenham Hotspur Stadium som er bygget på samme sted som White Hart Lane. Faktisk er den gamle midtsirkelen på White Hart LAne markert i gulvet i inngangspartiet til den nye banen.

West Ham spiller også sine kamper på et forholdsvis nytt stadion, nemlig London Stadium som ble bygget til OL i London i 2012. Tidligere spilte de sine hjemmekamper på Upton Park.

Crystal Palace, med tidligere Viking-trener Roy Hodgson som manager, spiller fortsatt sine kamper på gamle ærverdige Selhurst Park, mens Fulham, som er den eldste klubben i London, spiller på Craven Cottage.

Flere klubber i hovedstaden

Men det er også andre store klubber i London, som tidligere har spilt på det øverste nivået, men som nå spiller i divisjonen under eller enda lengre ned i ligasystemet. Vi tenker da på klubber som Queens Park Rangers (QPR), Millwall, Charlton Athletic, Leyton Orient, Brentford og AFC Wimbledon. Noen kjenner kanskje også til den lille klubben Barnet, som senest for et par sesonger siden spilte seg til 4. runde i FA-cupen.

I tillegg til disse fotballklubbene, er det et dusin klubber til som holder til i London. Fotball er stort i England og rekrutteringen er det ingenting å si på.

27. april 2021

Mest populær

23. april 2021
Hvilke engelske lag kvalifiserer seg for Champions League?

Allerede nå ser det ut til at ingen kan tukte Pep Guardiolas Manchester City med tanke på tittelen i Premiere League. Men det er knyttet stor spenning til hvilke tre andre lag som vil klare å kvalifisere seg for Champions League. De lyseblå fra Englands tredje største by, Manchester, virker rett og slett suverene denne […]

Les mer
23. april 2021
Kan Ståle Solbakken forandre det norske landslaget?

Ja, vil nok mange si. Og det er helt klart at den gamle landslagskapteinen Ståle Solbakken har et klokt fotballhode. Men har han det som skal til for å få Norge til sluttspillene i Em og ikke minst VM? I skrivende stund har han vært sjef for det norske landslaget i to VM-kvalifiseringskamper, med mål […]

Les mer
23. april 2021
De største derbyene i England

Det er mange tradisjonsrike derbyer i engelsk fotball, som på grunn av den iboende entusiasmen for fotball på balløya kan måle seg med derbyer som El Clasico, altså kampene mellom de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona. Størst av alle er kanskje det som er kjent som The Manchester derby, vi tenker da på kampene […]

Les mer
Copyright © FotballMagasinet, 2006 - 2021. All Rights Reserved.