Ingvild Stensland usikker mot Røa

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Stabæk Kvinner
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Dekkerhus årets komet: – Veldig stortEn 38-åring ut - en 18-åring inn
  Victoria fra LSK til StabækFiskerstrand til LSK: – Gleder meg


  Jan Reidar Vågsdalen - 24/04 17:03  

  Landslagskapteinen vår, Ingvild Stensland, sliter med kramper bak i låret, og måtte gå av etter 45 minutter sist for Stabæk. Nå er hun usikker i toppmøtet med Røa. Ellers litt generelt om utfordringer på skadefronten og noen andre utfordringer.

  Irritert Eide
  Trener Øyvind Eide er irritert over at vi skribenter skriver om en bred og god stall i Stabæk, og at noen skader ikke har så stor betydning for klubben. Han har nok delvis rett i sin kritikk av det, men man kan heller ikke komme utenom at de nettopp har det, selv om de har en lang skade liste nå.

  Dette står å lese i budstikka.no, og han har flere spillere på skade lista: Maiken Pape er langtidskadd, Line Hauge er langtidskadd, Melissa Wiik er ute, men kortere enn tidlige antatt. Cathrine Dekkerhus er også usikker fremover med betennelse i fotbladene. Og fra før slet Trine Rønning litt med ryggen, og Andrine Hegerberg fikk en smell i hode sist.

  Men en så god spiller som Ingvild Stensland ute, med sitt kloke fotballhode, og som er en katalysator i laget sammen med blant andre Katrine Pedersen og Trine Rønning, så er hun en utrolig viktig spiller for klubben. Jeg håper for Stabæk og fotballen sin skyld at vi får se Lyngdals store helt tilbake fort på «løkka».

  Hegerberg og Rønning regner uansett Eide å ha med neste kamp.

  Tilfeldigheter og sannheter

  Det er selvsagt tilfeldigheter at så mange blir skadet på ulikt vis, og jeg ser naturlig nok også at alt er ikke perfekt hva spillerstall angår på Nadderud, men Eide og co står uansett igjen med kvalitetsspillere som er ett topplag, og bør derfor uansett vinne kampene sine, men mot lag som LSK, så blir det mer spennende enn tidligere anntatt. Men det er også fordi LSK har fått frem ett meget godt lag.

  Men jeg er heller ikke dummere enn at jeg ser utfordringen den neste uken, hvor både Røa og LSK står på andre banehalvdel, i løpet av bare få dager. Så han har rett at de er svakere stilt, enn det de kunne være frem mot disse kampene, og gjør de selvsagt til «mindre favoritter».

  Røa har slitt uten Elise Thorsnes som man alle vet hva betyr for laget, i tillegg er nestoren Siri Nordby ute inntil videre, så alt er ikke helt velstand i Røa-land heller, selv om jeg antar at hun er klar til lørdag, uten å vite det helt sikkert. Man skal heller ikke glemme at Madeleine Giske også er ute for en lang tid.

  Men nå er det en gang slik at man må ta høyde for skader, og noen råkes verre enn andre, og nå ser det tynt ut hos seriefavoritten, men jeg tror de har ett sterkt lag uansett. Men de står foran 2 tøffe kamper, og hadde jeg vært i Eides sko, så ville jeg også vært en smule frustrert.

  Ulike skadesituasjoner

  LSK ser ut til å ha de beste skadefrie, og stiller av topplagene best om man ser skadesituasjonen. Og har dermed en liten fordel den neste «800 meteren», men i sin helhet, så har Stabæk en bredere og sterkere stall i forhold til alle andre, når alle er restituert. Røa har manglet to av sine viktigste, pluss Giske.

  Men med 4 meget sterke ute en stund og 2-3 stadig usikre i Stabæk så er det ikke bra. I tillegg er Ina Skaug nå med U20-landslaget til Italia, så det passer vel neppe heller helt perfekt for Eide og co. denne uka. I tillegg skulle vel både Andrine og Ada Hegerberg samt Caroline Graham Hansen vært i Italia, men man skjønner godt hvorfor de er hjemme.

  Men å sette noen «diagnose» før helgens kamp på Røabanen, så vil jeg først se lagoppstillingene, før jeg sier noe. Men uansett hvem lagene stiller med, så blir det en rysare av en kamp, og den blir spennende å følge.

  Trenes det tøffere hos andre?

  Jeg har ingen tall, og vet at alle toppklubbene forebygger meget godt, og har proffe folk som følger opp spillere før, under og etter skader. Men er det totalbelastning, tilfeldigheter eller rett og slett uflaks at noen rammes hardere?

  Som sagt så har jeg ingen statistikk, men det lille jeg vet så har eksempelvis Arna Bjørnar og Klepp hatt lite og mindre skader de siste årene, Dan Eggen hadde nesten aldri spillere skadet på de tre årene i Kolbotn, med få unntak, og han hadde mange spillere de tre årene han var der.

  Er det belastinger, tilfeldigheter, eller trenes det tøffere hos andre, eller annerledes, slik at skadene oppstår fortere? Kan det ha med bytte av ulikt underlag for ofte, eller er dette bare helt naturlig, at vi får flere skader enkelte steder?

  Prosjekt, landslag og mange seriekamper

  Jeg vet NFF, Olympiatoppen og Toppserien hadde ett prosjekt som startet rundt 2009, tror jeg, hvor man så på skader, blant annet ankelskader. Noen som vet hvordan dette prosjektet har gått, eller om det foregår, eller ligger resultater etter prosjektet?

  Og bare for å understreke, for Stabæk eller andre, jeg skriver ikke at det gjøres feil i klubber fordi mange er skadet, men dette er totalt sett en interessant problemstilling for alle. Samtidig vet vi at kvinnefotballen generelt har langt mindre spillere i stallen sin, delvis på grunn av økonomi, men også at det ikke er stor nok bredde i toppen til å ha opp til 25 spillere i troppene for å h stor nok kvalitet. Derfor blir også lagene på kvinne siden mer utsatt, tror jeg.

  Angående belastning, så var vel neppe U20 sin landslagstur satt opp på det mest gunstige tidspunktet til Italia denne uken, når mange av spillerne, kommer rett hjem til to seriekamper, og akkurat har kommet fra en i helgen. Bare en tanke, og ikke kritikk til Jarl Torske. Men spørsmålet må kunne stilles.

  Men Eide har ett lite poeng, favorittstempelet er minsket, med så mange ute, og det har jeg også påpekt i artikler for kort tid siden.

     Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Dekkerhus årets komet: – Veldig stort
  Stabæks Cecilie Høegh Dekkerhus ble kåret til årets komet i Toppserien.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015
  Fjelldal: – Hadde de egentlig hele tiden
  Medkila og Vilde Fjelldal vant kvalifiseringen mot Grand Bodø med 8-0 sammenlagt.
  Les hele saken
  Medkila Kvinner | Grand Bodø | Toppserien 2015

  Himle: – Veldig skuffet
  Avaldsnes sin forsvarsspiller Laila Himle var ikke overraskende skuffet etter 2-3-tap for LSK i cupfinalen.
  Les hele saken
  Avaldsnes | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  Giske vil vinne med Sandviken
  Madeleine Giske legger skoene på hylla - nå skal det satses på å vinne noe som fotballeder for Sandviken.
  Les hele saken
  Sandviken Kvinner | Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Short forlater Avaldsnes
  Tirsdags kveld ble det kjent at Casey Short forlater Avaldsnes til fordel for hennes tidligere klubb Chicago Red Stars.
  Les hele saken
  Avaldsnes | Toppserien 2015
  En 38-åring ut - en 18-åring inn
  Katrine Pedersen har lagt opp - igjen. Denne gangen er det for godt - kanskje. Samtidig henter Stabæk opp Øgaard fra U-stallen.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.