Dahle: - Kattem en reell utfordrer

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Trondheims-Ørn
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Ingebrigtsen: – Kjempeimponert over jenteneNordby: – Veldig gledelig
  Schjølberg ferdig i ØrnEn spiller mindre etter cuptriumfen
  Brasse-Julie: – Har det innøvdSemifinalene klare


  Thomas Karlsen - 05/08 13:02  

  Trondheims-Ørn tapte 6- poengskampen mot Amazon Grimstad lørdag, nå innser trener Thomas Dahle at Kattem kan bli en reell trussel for å unngå kvlikplassen.

  - Ja, Kattem er et lag som har hatt mye stang ut og de er et godt lag, så Kattem kan absolutt ta mange poeng utover. Vi skal møte dem selv også og det blir ikke noe enkelt lokaloppgjør. Kattem har mange gode spillere og Svein (Maalen, red anm) er en dyktig trener, så får de det til å bikke sin vei, kan de ta mange poeng, forteller Trondheims-Ørns trener Thomas Dahle til FotballMagasinet.no etter lørdagens 0-2- tap for Amazon Grimstad.

  - Uheldig for trøndersk fotball

  Nytt av året er at 11. plassen er kvalifisering, i steden for direkte nedrykk som det tidligere har vært. Akkurat den plassen innehar Kattem etter 15 serierunder, med 7 runder igjen har Trondheims-Ørn et forsprang på 4 poeng. At det nettopp er de to Trondheimslagene som kjemper for å unngå 11. plassen, er ikke heldig for trøndersk fotball.

  - Nei, det er ikke noe gunstig for noen av oss, og slettes ikke for trøndersk fotball på dameisden, det er derfor vi har pratet litt rundt det også. Vi ønsker jo ikke å kjempe i den enden av tabellen noen av lagene, men et av oss må nok sannsynligvis spille kvalik.

  - Har du noe kunnskap om 1. divisjonsfotballen og nivået der i forhold til Toppserien?

  - Det blir jo nesten som en cupkamp og vi spilte selv mot Medkila i cupen her (vant på straffespark 5-3 etter 1-1 etter ekstraomganger i 3. runde, red anm). Det er vel de og Sarpsborg som ligger an pr. idag til kvaliken, så det trenger ikke å bli noen enkel match. I utgangspunktet skal både vi og Kattem være bedre enn det, men det har da skjedd større undre enn at et toppsierelag har røket for et 1. divisjonslag.

  Tap i 6- poengskampen

  Kampen lørdag var en 6- poengskamp for å få luke ned til Kattem på kvalikplassen. Med seier ville Trondheims-Ørn passere Amazon Grimstad og få en 7- poengsluke til Kattem som tapte for Stabæk. Også med uavgjort ville motstanderen Amazon Grimstad være rett foran trønderne, men med tap fikk gjestene en luke på 4 poeng til Trondheims-Ørn og hele 8 til Kattem.

  - Jeg hadde veldig tru på 3 poeng i dag, men det er litt typisk at det butter litt imot nå, innrømmer Dahle litt oppgitt etter et av årets kjedeligste tap.

  - Jeg synes vi starter brukbart, vi ønsket å få utnyttet siderom og mellomrom, vi lykkes bare delvis i 1. omgang. 0-1- målet er dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper og til pause går vi inn med det at det her skal vi klare å snu.

  - Vi gjør noen småjusteringer og vi styrer brukbart de første 20. Vi skaper noen halvsjanser, men så butter det imot og vi begynner å slå litt langt. Det er akkurat det de ønsker, da er de dyktige bak og stanger unna. Vi skaper vel egentlig bare en sjanse, det er jeg ikke fornøyd med.

  - Hvorfor mister dere det taket dere hadde i starten av 2. omgang?

  - Vi blir litt stresset, vi ønsker ikke ball og vi står å venter på at andre skal ta tak og ta ansvar. Det blir litt ubesluttsomt, det blir litt trangt og vi får ikke brettet ut silk vi ønsker. Vi er ikke tålmodige nok på bearbeidelsen, vi begynner på slå på 2. bevegelsen istedenfor 3. bevegelsen, så kommer kanskje ikke 3. bevegelsen heller og det kladder litt for oss.

  Etter serierunden lørdag, er det hele 7 uker til neste runde, det vil si nesten 2 måneder uten kamper for Trondheims-Ørn.

  - Er det gunstig eller ugunstig for Trondheims-Ørn slik situasjonen nå er?

  - Ja, det er et godt spørsmål. Hadde du spurt meg før kampen ville jeg sagt det var ugunstig siden jeg følte vi var på vei opp, men nå er det kanskje greit med en liten pause igjen, men det får vi ikke svar på før etterpå igjen. Det er alltid litt usikkerhet rundt de fleste lagene. Første kampen vår er borte mot Vålerenga i Vallhall, så det blir ingen enkel start for oss.

  Stensaas- Moen

  I utgangspunktet var Amazon Grimstad- kampen den siste for både Marit Moen og Trine Nordgård Stensaas. Begge ble med i vår for å hjelpe en meget ung og urutinert stall frem til sommeren, men Dahle har håp om å få begge med videre også de siste 7 kampene når serien begynner på igjen i slutten av september.

  - Vi jobber hardt for å få dem med videre begge to, vi har dialogen på det så får vi se hvordan vi løser det. Ingen av dem har lukket døra enda, så vi skal absolutt prøve å få dem med videre.

  Forsterkninger?

  August er en måned hvor mange spillere flytter på seg for å studere, men skal vi tro Dahle er det ingen store endringer i stallen som venter oss i sommer. Men en forsterkning er han på utkikk etter.

  - Ja, klart det er ingen som sier nei takk til en etablert god Toppseriespiller, men vi har ingen midler for å hente noen. Samtidig er jeg overbevist om at stallen vi har idag er god nok til å kjempe i Toppserien egentlig, men vi holder på å bygge et nytt lag så det tar litt tid, avslutter Trondheims-Ørns trener Thomas Dahle til FotballMagasinet.no som vertfall får sin kone Solfrid Andersen Dahle tilbake etter svangerskapet i vår. Hun har begynt å trene igjen etter fødselen tidligere i sommer og får sannsynligvis årsdebuten mot Vålerenga 23. september.

  Les mer om og se statistikk for Thomas Dahle

  Foto:Thomas Karlsen

  04/08 12:00, Trondheims-Ørn - Amazon Grimstad   0-2
  Bane: DnB NOR Arena
  Dommer: Tone Lise Sandvold, Hauerseter
  Tilskuere: 81
  Trondheims-Ørn (4-3-3): Kristine Nøstmo - Camilla Åseng, Inger Ane Hole, Synnøve Lindseth, Mali Næss - Hege Nordvik, Trine Stensaas, Andrea Haugstøyl - Kristin Lie, Marit Moen, Oda FugelsnesAmazon Grimstad (4-5-1): Karoline Saevareid – Gro Ingvardsen, Linn Merethe Thune, Marit Fiane Christiansen, Meabh De Burca – Malin Nevervei, Kristine Meland, Trine Lise Avik, Fride Tessem Mørkeset, Shannon Smyth – Lise Marie Karlseng Utland
  Kampfakta Toppserien 2012
  Tabell Toppserien 2012
  Formtabell (siste 30 dager)
  Toppscoreroversikt


  De som spilte fra start, var:
  Kristine Nøstmo
  Camilla Åseng
  Inger Ane Hole
  Synnøve Lindseth
  Mali Lilleås Næss
  Hege Nordvik
  Trine Nordgård Stensaas
  Andrea Eimstad Haugstøyl
  Kristin Lie
  Marit Moen
  Oda Bolkan Fugelsnes
  Karoline Sævareid
  Gro Ingvardsen
  Linn Merethe Thune
  Marit Helene Fiane Grødum (Christensen)
  Meab De Burca
  Malin Nevervei
  Kristine Meland
  Trine Lise Åvik
  Fride Tessem Mørkeset
  Shannon Smyth
  Lisa- Marie Karlseng Utland

    24 min. Shannon Smyth
    53 min. Malin Nevervei
    53 min. Silje Blakstad
  80 min. Hege Nordvik
  80 min. Kristin Sjøvold
  83 min. Kristin Lie
  83 min. Marit Clausen
    90 min. Fride Tessem Mørkeset
    90 min. Trine Miriam Songe Iversen
    90 min. Lisa- Marie Karlseng Utland
  Oppdatert av: thomka

  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  J17-troppen mot Sverige
  J17-landslagssjef Lena Tyriberget har tatt ut troppen til dobbeltkamper mot Sverige i september.
  Les hele saken
  Norge | Sweden | Toppserien 2015
  Ny landslags-assistent
  Mandag ble det klart at Geir Hansen blir A-landslagets assistent under Roger Finjord.
  Les hele saken
  Norge | VM 2015

  Ingebrigtsen: – Kjempeimponert over jentene
  Trondheims-Ørn har gjennomgått en ekstremt tøff uke. Måten jentene har taklet alt styret imponerer deres nye hovedtrener, Kevin Ingrebrigtsen.
  Les hele saken
  Trondheims-Ørn | Toppserien 2015
  Nordby: – Veldig gledelig
  Røa-trener Geir Nordby måtte tilbringe slutten av helgens kamp mot Trondheims-Ørn fra tribuneplass. Det stoppet ikke smilet da han kunne konstatere en 1-0-seier.
  Les hele saken
  Røa | Trondheims-Ørn | Toppserien 2015

  Marina Jensen opp i A-stallen
  Sandvikens Marina Heggernes Jensen (18) dominerte for Sandviken/Varegg under Norway Cup i sommer. Nå er hun tatt opp i A-stallen.
  Les hele saken
  Sandviken Kvinner | Toppserien 2015
  Raufoss klare for kvalik
  Raufoss sikret plass i kvalikgruppe 1 etter 4-0 hjemme mot Elverum. Samtidig fikset Camilla Bønøgård Vålerengarekruttene en ny seier med sin første VIF-scoring.
  Les hele saken
  Vålerenga Kvinner | Raufoss | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.