NRK med full dekning i Grimstad, til årets fotballfest på kvinnesiden

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Amazon Grimstad
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Glamsland historisk i RøaseierTrønder leder storkampen
  France til AmazonTabelltipset: 12. plass
  Amazon forsterket med ny utlendingUavgjort i første kamp


  Jan Reidar Vågsdalen - 08/05 21:52  

  Lørdag er det full serierunde i Toppserien igjen, og en av kampene vil få stor oppmerksomhet når NRK kommer med tungt skyts til Sørlandet og Grimstad, der Amazon Grimstad tar i mot Lillestrøm

  Olav Traaen og Knut Tørum skal lose seerne gjennom kampen, mens Lise Klaveness skal være ekspert fra studio. Dermed har man sikret seg det beste man kan få til en slik sending.

  Traaen/Tørum

  Dette blir en spennende duo å følge. De fleste kjenner Traaen gjennom flere år som kommentator i kvinnefotballen, og for sitt fotballleksikon, som han har god nytte av i slike kamper. Jeg vet Olav er godt forberedt og drar allerede fredagen til Grimstad, for å gjøre de siste forberedelsene.

  Tørum kjenner til trenerne på begge lag

  Spennende blir det å følge den tidligere Moss-, Rosenborg- og Start-treneren Knut Tørum, som skal lose oss gjennom kampen som ekspert og analysemann. Og han har erfaring fra kvinnefotballen tidligere, blant annet som assistenten for Per Mathias Høgmo, da de tok OL-gull i 2000.

  Og det artige her er at han skal kommentere tre av sine tidligere elever som tok OL gull i Sydney. Både Amazon trener Margunn Haugenes, og Lillestrøms duoen Monica Knutsen og Hege Riise var under Knut Tørums vinger den gangen, da de ble olympiske mestere.

  Ny tilskuerrekord?

  Amazon holdt ord i fjor da de sa de skulle sette publikumsrekord mot Medkila, og det møtte frem over 1500 mennesker. Nå har klubben lagt lista enda høyere og garanterer 2000 mennesker på J. J. Ugland Stadion, Levermyr, denne lørdagen. Det er tøffe mål, men jeg håper klubben greier det, og at publikummet på Sørlandet denne lørdagen kjenner sin besøkelsestid.

  .

                              Fra rekordkampen i fjor. Foto: Johan Tønnevold

  Ikke bare for Amazon og Sørlandet er dette viktig, men for kvinnefotballen generelt, fordi NRK har satt krav om at det skal være ordentlige rammer rundt kampene, om de skal følge opp kvinnefotballen fremover.

  Som vi vet har det vært blandet med folk på kampene til nå i årets serie, med noen kamper som har hatt gode besøkstall, mens andre igjen har vært svært skuffende.

  Kampen

  Det kan også ligge an til en god kamp for seerne, med ett Amazon-lag som har kapret seks poeng på de to siste kampene mot Ørn og Fart, mens Lillestrøm er med og kjemper i toppen om medaljer. Lillestrøm blir naturlig nok favoritter, uten å analysere det dypere her. Lillestrøm vant det samme oppgjøret i fjor, da Isabell Herlovsen ble matchvinner. På de ti siste oppgjørene har det endt med to Amazon-seire og åtte Lillestrøm-seire, og ingen uavgjorte kamper.

  Spennende også å se om hjemmelaget som har gått fra 4-5-1 til 4-4-2, gjør det samme mot topplaget i denne kampen. På hjemmebane bør de gjøre det, og det har også fungert best til nå for sørlendingene.

  På Lillestrøm vil nok fokuset bli mye på spissduoen Cecilie Pedersen og Isabell Herlovsen, som har scoret 12 mål til nå. Pedersen med åtte og uten mål de to siste kampene, mens Herlovsen har fire, det siste ett meget vakkert mål mot Arna Bjørnar, og meget likt ett av hennes mål i Algarve Cup mot Japan, hvor hun drar seg fri innover i banen fra venstre og avslutter med ett tungt skudd.

  Tentamen

  Det blir en tentamen både for Amazon, Toppserien, SFK, NFF og NRK denne lørdagen, der markedsføringen av Toppserien blir utrolig viktig. Derfor bør Sørlandets befolkning ikke legge andre planer enn Grimstad og fotball kamp på Levermyr denne lørdagen klokken 1700.

  Runden:

  Fredag: Stabæk – Fart, kl.2000

  Lørdag:

  Sandviken-Røa, 1430

  Kattem-Arna Bjørnar, 1500

  Klepp-Trondheims Ørn, 1500

  Kolbotn-Vålerenga, 1500

  Amazon Grimstad- Lillestrøm (klokken 1700 med NRK)

  Støtt opp om Norsk kvinnefotball!!!!  Foto forside:Johan Tønnevold
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Treningskamper og vintertabell 1.div 2015
  Her er oversikt over treningskampene og vintertabell for 1. divisjon 2015. Oppdatert: 28.3.15 kl. 17:04.
  Les hele saken
  Urædd | Fart | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Fart forsterker jumboplassen
  Lørdag spilte Fart og Grei treningskamp, gjestene fra Oslo vant 3-0.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | Fart | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Glamsland historisk i Røaseier
  Årets første Toppseriemål ble scoret av Amazon Grimstad og Eline Glamsland, men det var Røa som vant til slutt.
  Les hele saken
  Amazon Grimstad | Røa | Toppserien 2015
  Tabelltipset: 3. plass
  Stabæk var meget skadepreget i fjor og tapte seriegullet i siste serierunde mot LSK Kvinner. I serieåpningen får de mulighet til å revansjere seg med ny formasjon. Vi tror det ender med 3. plass.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Kolbotn henter utlending lørdag
  Fredag hentet Amazon en ny utlending dagen før seriestart, lørdag ble det offenliggjort at Kolbotn gjør det samme.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Toppserien 2015
  Trønder leder storkampen
  I helgen er det serieåpning i Toppserien med en kamp lørdag og fem kamper søndag. Hovedkampen mellom fjorårets seriemester og serietoer ledes av en trønder, sjekk dommeroppsettet her.
  Les hele saken
  LSK Kvinner | Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.