Toppkampen på Nadderud som har alt

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Stabæk Kvinner
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Landsdelssamling J14/15 del 2Levermyr var Toppseriens dårligste bane
  NISO Awards 2015: Årets prisvinnereDekkerhus årets komet: – Veldig stort
  Himle: – Veldig skuffetEn 38-åring ut - en 18-åring inn


  Jan Reidar Vågsdalen - 01/05 14:39  

  I dag er det allerede ny runde i Toppserien, og hvilken kamp vi får på Nadderud på arbeiderklassens dag, da Stabæk tar i mot Lillestrøm. Begge tilknyttet lag hvor også herrene er i eliteserien, men hvor hverdagen hos herrene og kvinnene er snudd opp ned.

  Kvinnene i fører setet

  I begge klubbene sliter herrelagene i bunnen av tabellen, mens kvinnene i aller høyeste grad er med i toppen, og vil være der resten av sesongen. Spørsmålet er hvor de to rivalene havner når vi gjør opp status i høst. Begge er i stand til å ta gull, og jeg er sikker på at begge blir å se blant de 3 beste når sesongen 2012 er historie.

  Fjoråret og skader

  I fjor så vant Stabæk 4-0 over LSK i samme kamp, men nå er forutsetningene noe helt annet. I LSK-hallen derimot vant LSK 1-0, og påførte Stabæk ett av få tap de siste årene.

  Skadesituasjonen er veldig ulik i de to leirene. LSK ser ut til å ha de fleste klare til kamp, og det meldes ikke om nye eller viktige skader fra Lillestrøm leiren.

  I Stabæk derimot er situasjonen noe helt annet. Der er flere langtidsskader, og enkelte sliter med slitasje. Dette vil selvsagt påvirke Øyvind Eide og hans lag, men han vil uansett stille ett meget sterkt lag. Spørsmålet er om Norges landslagskaptein er klar for kampen, etter at hun sliter med slitasje. Hun sto over mot Røa sist, og vi vet ikke om hun er klar. Jeg tror hun stiller til start, i denne viktige kampen, men det er det kun Ingvild Stensland og det medisinske apparatet som kjenner til pr i dag.

  Dessuten stiller man alltid med de beste, og skader er noe av gamet i fotballen, så man kan ikke bare bruke det som en unnskyldning før en kamp, uten at jeg sier Stabæk har gjort det.

  Årets kamp

  Dette er årets kamp så langt, og allerede i den 4 serierunden kan dette bli en meget avgjørende kamp. LSK har full pott så langt med 9 poeng, mens Stabæk har 7 poeng på andre plass. Her kan man få flere scenarier utfra hvordan det ender. Vinner LSK kampen, så er det allerede 5 poeng ned til Stabæk, og årets LSK utgave vil allerede ha ett godt fundament videre i vårens kamper.

  Men med hjemmeseier så er det helt åpent igjen og Stabæk vil ta over ledelsen i serien, litt avhengig hva Klepp og Arna Bjørnar gjør i forhold til målforskjell. Disse fire lagene sammen med Sandviken har laget ett lite skille på tabellen allerede, men dette vil garantert forandre sett etter hvert, hvor vi blant annet vil få se Røa begynne å ta trepoengere snart.

  Men for noen dueller i denne kampen, hvilke spillere som møtes mot hverandre, og det kommer til å ligge enormt med prestisje i dette oppgjøret.

  Profiler fra ende til annen finnes det i alle retninger. På trener benkene finnes de, på banen og i kulissene. Det er Eide mot Knutsen, det er Jansen mot Riise, det er Akerhaugen mot Herlovsen, Rønning mot Pedersen. Det er Skammelsrud mot Ada Hegerberg, det er Sandvei mot Moore, Wold mot Graham Hansen, Korpela mot Hjelmseth, og dette er bare noen av momentene i denne kampen, hvor jeg kunne ha fortsatt i alle posisjoner.

  Hadde jeg bodd nærmere Oslo hadde jeg valgt denne kampen før alt annet, da kunne Manchester derbyet i kveld bare gått uten min interesse, om de hadde kollidert og gått samtidig. Dette er kamper jeg bare elsker å vente på. Og i min verden er hårete mannebein i Manchester ubetydelig i forhold til «nybarberte legger» på Nadderud, men jeg får sett begge da, siden de ikke går samme dagen, men det er for å illustrere hvor mye artigere dette er. Dette er levende, man har mer tilhørighet og det tilhører mer vår verden en det som skjer på fotballøya i vest. Litt avsporing men dog.

  Umulig å spå på forhånd

  Denne kampen kan ikke tippes på, den må analyseres fra A til Å, og uansett så har man ikke fasiten. Man har kapasiteter i begge lag som gjør at begge kan vinne, og de står på mange måter veldig likt før denne kampen.

  Jeg kan prøve meg på en liten vurdering av lagdelene, men det blir så små forskjeller at det er nesten umulig, men jeg hoper i det.

  Keeperne er jevne, men jeg holder Korpela litt foran nå, delvis fordi Hjelmseth har hatt lite kamptrening den siste tiden, men de er jevne.

  Forsvaret heller jeg litt til Stabæk, med landslagsstopperne i midten, men LSK har også gode stoppere med Skammelsrud i førersetet, og en venstreback i Sandvei, som er best i Norge. Veldig jevnt her også, og bare dagen vil skille dem.

  På midtbanen har Stabæk litt større potensiale, og mer variasjon enn Lillestrøm. Men du verden, Knutsen, Wold, Storløkken hos LSK er ikke småjenter i dette oppgjøret, og i en enkel kamp trenger ikke dette bety noe, og de kan fort gi Stabæk mer kamp på midten enn hjemmelaget ønsker.

  Fremme hos begge lag har vi spillere alle lag i Norge og flere stor lag i verden sikler etter, og her har vi mye stor kvalitet. Duen Pedersen og Herlovsen sier sitt. Og når Ada Hegerberg har dagen på motsatt side, er det få foran henne i Norge, og med en ringrev som Kristy Moore rundt seg, så er Stabæk sterke også i det fremste leddet, selv uten de skadde. Så her er jeg usikker, men holder en liten pinne på LSK duen, inntil videre, på bakgrunn av de tre første kampene, blant annet.

  Summen blir at jeg ender opp med en nærmest 50-50 duell over hele linjen, og det er laget som har dagen, treffer med taktikken som vinner kampen. Om den da ikke ender uavgjort, som ikke er usannsynlig, og da kan vi faktisk ende opp med Arna Bjørnar eller Klepp som serieledere etter den fjerde runden, tvilsomt, men det kan skje.

  Det blir typisk 4-3-3 mot 4-4-2 i denne kampen på Nadderud, som begynner klokken 1800.

  Og for alle som har noe med jente/kvinnefotball i Oslo området å gjøre, så er det kun en plass å være på arbeiderklassens dag 1.mai, på Nadderud!!!
  Foto:Thomas Karlsen

  01/05 18:00, Stabæk Kvinner - LSK Kvinner   3-0
  Bane: 0
  Dommer: Marte Sørø, Malmefjorden
  Tilskuere: 444
  Stabæk (4-3-2-1): Ingrid Hjelmseth - Siri Grønli, Trine Rønning, Toril Akerhaugen, Ingrid Bakke - Ingvild Stensland, Katrine Pedersen, Andrine Hegerberg - Caroline Hansen, Ida Enget - Ada HegerbergLSK Kvinner (4-4-2): Tinja-Riikka Korpela - Brita Hansen, Marita Lund, Anne Stenstvedt, Marit Sandvei - Linn Burås, Mari Knudsen, Ingrid Wold, Lene Storløkken - Cecilie Pedersen, Isabell Herlovsen
  Kampfakta Toppserien 2012
  Tabell Toppserien 2012
  Formtabell (siste 30 dager)
  Toppscoreroversikt


  De som spilte fra start, var:
  Ingrid Hjelmseth
  Siri Merete Nordeide Grønli
  Trine Rønning
  Toril Hetland Akerhaugen
  Ingrid Bakke
  Ingvild Stensland
  Katrine Søndergaard Pedersen
  Andrine Stolsmo Hegerberg
  Caroline Graham Hansen
  Ida Elise Enget
  Ada Stolsmo Hegerberg
  Tinja-Riikka Korpela
  Brita Storaas Hansen
  Marita Skammelsrud Lund
  Anne Myren Stenstvedt
  Marit Sandvei
  Linn-Cecilie Larsen Burås
  Mari Karoline Knudsen
  Ingrid Moe Wold
  Lene Glesåsen Storløkken
  Cecilie Pedersen
  Isabell Lehn Herlovsen

  16 min. Ida Elise Enget
  20 min. Ada Stolsmo Hegerberg
    24 min. Anne Myren Stenstvedt
    52 min. Brita Storaas Hansen
    62 min. Synne Sofie Kinden Jensen
    62 min. Linn-Cecilie Larsen Burås
  66 min. Kristy Nicole Moore
  66 min. Ida Elise Enget
  80 min. Ina Helen Levorsen Skaug
  80 min. Caroline Graham Hansen
  89 min. Kristy Nicole Moore
  90 min. Maren Eithun Hauge
  90 min. Ada Stolsmo Hegerberg
  Oppdatert av: thomka PerS

  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Grei utvider trenerteamet
  Serieavslutningen ble dramatisk for Grei på flere områder. Sportslig nedtur og nedrykk var faretruende stor, kaos i klubben og en rekke spillere sluttet. Grei reddet til slutt plassen, nå søker klubben etter trenere.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.