Spennende nabooppgjør i sør mellom Amazon Grimstad og Klepp

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Amazon Grimstad
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Levermyr var Toppseriens dårligste baneChristiansen: - Jeg skal ikke stå i veien
  Både Ryland og Smørsgård ferdig i LiverpoolHiim scoret sin første: – Enormt gøy
  Veteranene forlater AmazonAmazon trekkes ett poeng


  Jan Reidar Vågsdalen - 19/04 23:46  

  For en nøytral tilskuer blir dette en gysare av en kamp. Prestisje, knallharde dueller og ett fyrverkeri av en kamp forventer jeg å se. Om man får se finfotballen på Sørlandet denne helgen er nok tvilsomt, men spenningen blir stor for begge lag og deres tilhengere.

  Jevnt og tøft

  Det er alltid tett i disse nabooppgjørene som man nesten kan kalle kampene mellom Amazon Grimstad og Klepp. Selv om Klepp vant alle tre oppgjørene i fjor (inkludert cupen), så var det ikke med mye og jevnheten så man. I vinter spilte lagene 2-2 i en treningskamp, som også var jevn.

  I fjor vant Klepp begge seriekampene med 1-0, mens året før (2010) endte det 0-0 på Jæren, mens Klepp vant 3-2 i Grimstad.

  Det er to lag som er dyktige til å krige, og er kjent for å legge igjen mye svette på banen. Men der er også ulikheter på lagene. Klepp har raskere spillere i flere posisjoner, og spiller seg mer gjennom midten og bruker ofte bakrom så fort det lar seg gjøre og motstanderen tillater det.

  Amazon er kanskje hakket tøffere fysisk, har en mer direkte spillestil, spiller ofte opp langt bakfra, og fyller på rundt andreballene, men er også farlige når de jobber høyt i press og vinner ballen, og får overganger. Og spesielt Kristine Meland er flink til å bruke de overgangene, både til å finne valg, eller rett og slett gå selv, noe vi har sett mange eksempler på.

  Informasjon

  Klepp er som vanlig godt oppdatert på sine nettsider og der får vi vite som de fleste vet at Maria Thorisdottir og Susanne Vistnes er ute med skader, men stiller ellers med det samme mannskapet som sist, da de slo Kattem 2-1.

  Amazon sin nettside er ikke oppdatert siden mars og har ingenting rundt A-lagets kamper i det hele tatt, men jeg tror Amazon stiller skadefritt som mot Kolbotn, uten å være hundre prosent sikker.

  Amazon Hæren er den eneste siden fra Amazon som kommer med noe, og der skrives det om erkerivaler og det fyres opp før kampen. Slik det skal være før ett derby oppgjør, noe også Tommy Velde, Klepp sin trener sier det bør være, i sin omtale før kampen på Klepp sine sider.

  Kampen

  Jeg ser som sagt for meg en kamp med mye dueller mellom to lag som blør for drakta. Klepp er kanskje hakket bedre i form om man ser de siste kampene, men det betyr ingenting før denne kampen. Dessuten er dette to lag som kjenner hverandre svært godt, og begge lag vet hva de møter.

  Etter Amazon sin kamp mot Kolbotn, hvor Amazon var meget heldige som unngikk tap, sa Margunn Haugenes at mot Klepp skal vi vinne, fordi vi er ett bedre lag enn vestlendingene. Så her ligger det prestisje, og mange viktige momenter og lurer.

  Dette er to lag jeg kjenner rimelig godt, hvordan de både spiller og har av individuelle ferdigheter. Og jeg tror at det laget som får sitt spill til å gli best, sammen med innsats og at man har dagen, vinner. Klisje vil mange si, men dette blir nok gjeldende også etter 90 minutter på J.J. Ugland Stadion.

  Men vi må krydre litt mer, med å se nærmere på noen interessante dueller.

  Det blir avgjørende for backrekka til Margunn Haugenes å temme og ta ut kombinasjonen Dyngvold/Smørsgård. Her blir det teknikk og hurtighet, mot kraft og klokskap som blir avgjørende. Og så er det spennende å se om Marit Fiane Christensen spiller stopper for hjemmelaget, for man vet aldri om hun dukker opp eller ikke. Og hun er viktig med sin rutine i ett slikt oppgjør.

  På midtbanen så vil begge lag kunne spille med en femmer, men varierer. Velde er flink til å gå fra 4-4-2, og ned til 4-5-1 om han ser at laget trenger det. Hos Amazon har man i utgangspunktet en femmer på midten, men mot Klepp så håper jeg for hjemmepublikummet at man får se mer til 4-3-3, enn til 4-5-1. Men dette har mye med kamputviklingen å gjøre, og spesielt i starten, da begge lag vil føle litt på hverandre.

  Gry Tofte Ims og Anna-Kaisa Rantanen blir viktige for Klepp i møtet med blant annet Kristine Meland og Trine Lise Åvik, som utmerket seg mest mot Kolbotn sist, hos Amazon. Rantanen i den dype rollen vil få dueller mot teknikeren Meland, mens Åvik som er en sterk og god balansespiller vil ofte møte en av Norges beste midtbanespillere i Ims, som er playmakeren hos Klepp.

  I tillegg gleder jeg meg til duellen på kanten hvor hjemmelagets Silje Blakstad møter Anette Tengesdal. Det interessante her er at begge er meget gode offensive, selv om Blakstad er midtbane/kant, og Tengesdal back. Dette kan bli en duell som kan avgjøre kampen alene, mellom to gode spillere, som gjerne vil fort frem i banen.

  Stopperne til Klepp med Vaelma og Kleppa må holde ett godt øye med Karlseng Utland på topp, som er en kraftspiss, med flere ferdigheter, selv om hun var anonym mot Kolbotn sist. Men i sin første hjemmekamp for sin nye klubb, så tror jeg hun kan bli en nøkkelspiller, om lagvenninnene finner henne og får brukt henne på det hun er god på, da får Klepp-forsvaret trøbbel. Utland er god i boks, på hode, og har ett godt skudd, en god blanding for en spiss, og hun kan bli sørlendingens nye yndling.

  Hildegunn Olsen i mål hos Klepp, er tilbake på Sørlandet, og skal spille mot en klubb hun kjenner godt. Hun kom greit ut av serieåpningen mot Kattem og får en ny test på nivået her. God en mot en kan hun bli avgjørende mot spillere som Utland/Meland. Hun må også passe på Smyth, den Irske spilleren som gjerne vil inn i banen fra sin venstre posisjon, for å komme på skuddhold. Og smeller det fra Smyth, da smeller det virkelig. Den Irske spilleren er også en aktuell matchvinner i dette oppgjøret.

  Matchvinnere den andre veien har vi også vært inne på, og da snakker vi om lynraske Smørsgård og det tekniske vidunderet Dyngvold, som er brillijant med ballen i føttene når hun er i form. Disse må hjemmelaget stoppe, og gir du Smørsgård bakrom, da er du i trøbbel, med spillere som finner åpningene, når lyn spissen har satt på turboen.

  Og ingen trenger å fortelle hverken trener Haugenes eller hele Norge, at man slipper ikke til midtbanediamanten Ims til på skuddhold, da får man som oftest svi for ikke å være våken.

  Oppstillingene hos begge lag er jeg rimelig sikker på, og Amazon vil starte i en 4-5-1, hvor vi ofte får se kantene komme tidlig og det blir 4-3-3 offensivt. Noe av det samme hos Klepp, men der regner jeg med en start i 4-4-2, hvor Velde også kan velge 4-5-1. men også 4-3-3, om laget ligger under på tampen av kampen.

  Dyngvold mot Christensen, Ingvardsen mot Smørsgård, Ims mot Åvik, Blakstad mot Tengesdal, Meland mot Rantanen, Olsen mot Sævereid i mål mm, kan man ønske seg artigere dueller her i sør…..neppe!

  Forhåndstips og litt til

  Å tippe her blir håpløst, for i utgangspunktet er dette en jevn kamp, sett på forhånd, og jeg tror neppe ett av lagene vinner med mer enn ett mål, men man vet selvsagt aldri. Summen av evalueringene, samt at man legger tilfeldigheter og hvem som har dagen, til grunn, så er uavgjort det jeg lander på til slutt. Så her blir det 50-50!!

  Jeg gleder meg som ett barn til å se en kamp, hvor jeg kjenner begge lag rimelig godt, hvor det bør bli en fest, vertfall hva spenning angår, så får finspillet bli en bonus.

  Jeg anbefaler alle som kan både fra Grimstad og fra Jæren til å stille opp i dette spennende oppgjøret. Prestisje de luxe, men poengene er uansett det viktigste.

  Fakta:

  Kampstart klokken 1500

  Dommer er Ingvald Langemyr, Otra IL

  Antatte lagoppstillinger:

  Amazon Grimstad (4-5-1) Karoline Sævereid - Ellen Wiersholm, Gro Ingvardsen, Marit Fiane Christensen (Linn Merethe Thune), Trine Iversen - Silje Blakstad, Kristine Meland, Trine Lise Åvik, Fride Tessem Mørkeset, Shannon Smyth - Lisa Marie Karlseng Utland.

  Klepp(4-4-2) Hildegunn Olsen - Ida Lillehammer, Petra Vaelma, Eirin Kleppa, Anette Tengesdal - Marie Bakke, Anna-Kaisa Rantanen, Gry Tofte Ims, Karoline Surdal (Else Vassbø) - Line Smørsgård, Cathrine Dyngvold.
  Foto:Thomas Karlsen

  21/04 15:00, Amazon Grimstad - Klepp Kvinner Elite   0-4
  Bane: Levermyr J.J. Ugland Stadion
  Dommer: Ingvald Langemyr, Otra
  Tilskuere: 166
  Vis bilder fra kampen
  Amazon Grimstad (4-5-1): Karoline Sævareid – Ellen M. Wiersholm, Gro Ingvardsen, Linn Merethe Thune, Trine M. Iversen - Silje Blakstad, Trine Lise Åvik, Kristine Meland, Elin Gladheim, Shannon Smyth - Lise Marie Karlseng UtlandKlepp (4-3-3): Hilde Gunn Olsen – Ida Lillehammer, Petra Vaelma, Eirin B. Kleppa, Anette Tengesdal – Gry Tofte Ims, Anna-Kaisa Rantanen, Else Vassbø – Marie Bakke, Cathrine Dyngvold, Line Smørsgård.
  Kampfakta Toppserien 2012
  Tabell Toppserien 2012
  Formtabell (siste 30 dager)
  Toppscoreroversikt


  De som spilte fra start, var:
  Karoline Sævareid
  Ellen Marie Wiersholm
  Gro Ingvardsen
  Linn Merethe Thune
  Trine Miriam Songe Iversen
  Silje Blakstad
  Trine Lise Åvik
  Kristine Meland
  Elin Gladheim
  Shannon Smyth
  Lisa- Marie Karlseng Utland
  Hilde Gunn Olsen
  Ida Lillehammer
  Petra Vaelma
  Eirin Bjerkreim Kleppa
  Anette Tengesdal
  Gry Tofte Ims
  Anna-Kaisa Rantanen
  Else Vassbø
  Marie Bakke
  Cathrine Dyngvold
  Line Krogedal Smørsgård

    34 min. Cathrine Dyngvold
    40 min. Cathrine Dyngvold
  46 min. Fride Tessem Mørkeset
  46 min. Elin Gladheim
    56 min. Line Krogedal Smørsgård
  78 min. Malin Nevervei
  78 min. Lisa- Marie Karlseng Utland
    78 min. Line Krogedal Smørsgård
    78 min. Lena Soleng Hansen
    78 min. Eirin Bjerkreim Kleppa
    81 min. Therese Sessy Åsland
    81 min. Else Vassbø
  84 min. Ida Konradsen
  84 min. Shannon Smyth
    85 min. Mari Botne
    85 min. Marie Bakke
  Oppdatert av: PerS thomka

  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Levermyr var Toppseriens dårligste bane
  Kapteinene i årets Toppserie synes de to dårligste banene var gressbaner. Amazon Grimstads Levermyr var aller dårligst bak Kolbotns Sofiemyr, LSK Kvinners LSK-hallen vant.
  Les hele saken
  Amazon Grimstad | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  NISO Awards 2015: Årets prisvinnere
  Se hvem som fikk priser under årets NISO Awards.
  Les hele saken
  Avaldsnes | LSK Kvinner | Toppserien 2015

  Fra scoring til gulkort
  Silje Granhus startet med å score mål og avsluttet med et gult kort. Nå gir hun seg i Byåsen og flyttet hjem til Nord-Trøndelag.
  Les hele saken
  Byåsen | Steinkjer | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Christiansen: - Jeg skal ikke stå i veien
  Denne uka ble det kjent at Line Smørgård og Ingrid Ryland ikke fortsetter i Liverpoool. Førstnevnte kan være aktuell for Klepp, men ikke med Nils Christensen som agent. Vi har snakket med agenten selv.
  Les hele saken
  Klepp Kvinner Elite | Toppserien 2015

  Dekkerhus årets komet: – Veldig stort
  Stabæks Cecilie Høegh Dekkerhus ble kåret til årets komet i Toppserien.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015
  Fjelldal: – Hadde de egentlig hele tiden
  Medkila og Vilde Fjelldal vant kvalifiseringen mot Grand Bodø med 8-0 sammenlagt.
  Les hele saken
  Medkila Kvinner | Grand Bodø | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.