Blir det edelt metall på Lillestrøm i år?

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om LSK Kvinner
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  NISO Awards 2015: Årets prisvinnereHimle: – Veldig skuffet
  Victoria fra LSK til StabækLSK-Gjøen prioriterer studie


  Jan Reidar Vågsdalen - 10/04 23:18  

  I det som ser ut til å bli året hvor ingen er enige om hvordan det går, så forteller det litt om hvor uforutsigbar Toppserien ser ut med første øyekast. Aldri har det vært verre å spå, og aldri har tips og vurderinger spriket mer. Det betyr en utrolig spennende sesong, hvor Lillestrøm er ett av lagene som blir spennende å følge.

  Klubbapparat i toppklasse

  Lillestrøm kvinner er ett av de lagene som kan smøre seg med tittelen om å ha en av de beste organisasjonene og støtteapparatene i Toppserien. Og det gjør det heller ikke noe dårligere at de også har ett spennende mannskap, før det braker løs denne sesongen. Etter en forventet 5. plass i fjor, så er lista lagt mye høyere denne sesongen, og de fleste regner med medalje på Romerike denne sesongen. Noen tipper de sågar som serievinnere, noen som sølvvinnere og andre på 3. plass.

  Støtteapparatet i klubben er det lite å si på. Med en Sterk Per Berg i ryggen, og en organisasjon som også på kvinnesiden har flere 100 % stillinger, enn noen andre i Toppserien (ikke helt sikker her), så kan ingen klage på ledelsen i klubben. Med Navn som Hege Rise (sportslig leder), Monica Knutsen (hovedtrener), Bente Nordby (keepertrener), Ranveig Karlsen (spillerutvikler), daglig leder Elin Krokan, og den evigunge «maskinen» Rigmor Johansen som er altmuligkvinne. Også Camilla Viggen bidrar i dette teamet, som Rigmors assistent. 

  Det er liten tvil om at det er tyngde i ledelsen, og mange kvinner som styrer på Lillestrøm.

  Men selvsagt er nevnte Per Berg en viktig mann i klubben, som leder, man har Erik Lerberg som nestleder, lege er Lars Eftang, og fysioterapeut Jostein Liabø, så noen menn finnes det også.

  Andre navn som er verdt å nevne på Lillestrøm er Leif Roald Falkum som er rådgiver og styrer mental trening, Trond Larsen er rekruttansvarlig, Kristine Skuland Nilsen er markedsansvarlig, Marianne Hulby er arrangementansvarlig og Reidun Frostad er markedssjef.

  Ett tungt og sterkt mannskap som ville vært gullkandidat på ledersiden.

  Byttet navn og inn i en ny æra, og forandringen kommer

  Lillestrøm har byttet navn de siste årene, men er nå inn under Lillestrøm Sportsklubb, men som egen avdeling. De har vaket under medaljene de siste årene, og vært nær i cupen, men aldri nådd helt frem den siste tiden.

  Men i år ser det ut som de mener alvor oppe på Lillestrøm. De satser godt, men jeg tror også Hege Riise og Monica Knutsen som sportslig ansvarlige ser lenger enn bare denne sesongen. Her skal det bygge for fremtiden. Men jeg tror vi vil få se LSK Kvinner helt i toppen i år.

  De hentet inn Hege Riise i fjor, og hun trenger vi si lite om, for de fleste kjenner hennes meritter og tyngde i norsk kvinnefotball. De beholder kontinuiteten med Knutsen som trener og Karlsen som spillerutvikler, og i tillegg har det kommet inn sterkere økonomiske krefter i ryggen til kvinnene i klubben, og da med Riise sin tyngde så er ledersiden sikret i klubben.

  Nye spillere

  De har også hentet inn viktige og store spillere til klubben. På keepersiden så har de hentet inn Tiinja Riikka Korpela som jeg mener er best i Toppserien, selv om andre mener Hjelmseth er det. Uansett er begge meget gode og er på samme nivå, opp mot verdensklasse, så jeg går for at de er like gode 

  De hentet Cecilie Pedersen fra Avaldsnes, som det har vært mye frem og tilbake med, men som nå endelig har funnet roen, og ser ut til å trives under vingene til Knutsen og Riise. De har også hentet unge Synne Jensen fra Gjelleråsen, som kanskje er den årsklassens mest spennende spiller i Norge akkurat nå. Er spiller som kanskje vil dominere på landslaget sammen med Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, om noen år.

  Gry Nordeide Grønli hentet de også, men hun ble dessverre skadet for kort tid siden, og blir en stund borte. Ett annet navn er Maria Javery, som jeg ikke har så mye kunnskap om enda.

  Sesongen 2012 og blir det gullkamp?

  Her kan man diskutere, evaluere, legge vekt på ulike ting, veie klubber opp mot hverandre, se på enkeltspillere og ta med mange momenter, før man setter ett tips. Jeg kan ikke greie å sette Lillestrøm konkret på en plass på tabellen, men antar at sjansene for bronse er meget stor, at sølv ikke er urealistisk, og at gullmedaljene kan havne på Lillestrøm, men anser den i øyeblikket som litt langt unna, og grunnen heter Stabæk.

  I en enkelt kamp, hvor de tre-fire beste lagene har sine beste elleve spillere på banen, så kan disse kampene vippe alle veier, men i bredden er det Stabæk som skiller seg ut. Både Røa og Lillestrøm har alt som skal til for å ta gull, men de har lite å gå på, om viktige spillere blir skadet, og der er Stabæk i egen klasse om man setter de tre spillerstallene opp mot hverandre. Må nevnes at Arna Bjørnar heller ikke skal avskrives helt her i forhold til den bruneste medaljen, men tror de må se tre lag foran seg, men det kan bli tett.

  Og så vet man aldri, plutselig dukker ett nytt lag opp i medaljestriden, ikke noe hadde vært artigere enn det, men jeg tviler. Klepp og Amazon er kanskje nærmest i dag, om man ser på outsidere, men de store pengene ville jeg ikke satt på medaljer til de to i år.

  Som ett satt eksempel på bredden, så kan vi late som at Herlovsen og Pedersen blir skadet, og der har enda ikke Lillestrøm erstattere som kan ta samme jobben. Ser man til Stabæk, så spiller det ingen rolle nesten hvem man starter med eller tar ut, på de 3-4 første plassene, kvaliteten forringes ikke. Det samme kan man si om Røa, de er også sårbare, litt som Lillestrøm.

  Å trekke frem spillere som blir viktige i Lillestrøm er nesten ikke mulig, for det er mange, og jeg tror kollektivet i laget blir deres styrke.

  Men Korpela, Skammelsrud, Wold, Storløkken, Herlovsen, og Pedersen er ingen dum sentral linje, og da her jeg utelatt mange gode spillere som Sandvei, Abdullah, Knutsen og Jensen med flere.

  Det er en utrolig fin blanding av «gammel» god årgang og unge fremadstormende spillere i klubben, og jeg er spent på hvordan klubben opptrer i møte med de beste lagene.

  Summen

  Ser man på ledelse, spillermateriell, og en voksende interesse rundt laget, som blant annet supporterne i forza som har en fin hjemmeside, så tror jeg på de gule og svarte i år. Må også nevnes at hjemmesiden til Lillestrøm er meget bra og oppdaterer hyppig.

  Nå hadde de en middelmådig generalprøve mot Amazon, men å legge vekt på den har jeg liten tro på, samtidig som vi vet flere vil slite med Amazon i år.

  Lillestrøm har en variert serie plan i de første kampene, med blandet motstand, hvor både Røa og Stabæk står på menyen. Det er i disse kampene vi allerede får en pekepinn på hvor Monica Knutsen sine elever vil levere i år. De ser spennende ut i år, og for fremtiden, og jeg blir overrasket om de ikke tar minst bronse, jeg blir ikke overrasket om de tar sølv heller, men gullet anser jeg som vanskelig, men det har skjedd større bomber før, om de gjør det. En 4. plass er ikke godt nok, det er helt sikkert, selv om ett lag som blant andre Arna Bjørnar vil prøve å gjøre noe med det.

  Jeg tror det blir lite hummer i år og mye kanari……

  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  NISO Awards 2015: Årets prisvinnere
  Se hvem som fikk priser under årets NISO Awards.
  Les hele saken
  Avaldsnes | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  Fra scoring til gulkort
  Silje Granhus startet med å score mål og avsluttet med et gult kort. Nå gir hun seg i Byåsen og flyttet hjem til Nord-Trøndelag.
  Les hele saken
  Byåsen | Steinkjer | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Christiansen: - Jeg skal ikke stå i veien
  Denne uka ble det kjent at Line Smørgård og Ingrid Ryland ikke fortsetter i Liverpoool. Førstnevnte kan være aktuell for Klepp, men ikke med Nils Christensen som agent. Vi har snakket med agenten selv.
  Les hele saken
  Klepp Kvinner Elite | Toppserien 2015
  Dekkerhus årets komet: – Veldig stort
  Stabæks Cecilie Høegh Dekkerhus ble kåret til årets komet i Toppserien.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Fjelldal: – Hadde de egentlig hele tiden
  Medkila og Vilde Fjelldal vant kvalifiseringen mot Grand Bodø med 8-0 sammenlagt.
  Les hele saken
  Medkila Kvinner | Grand Bodø | Toppserien 2015
  Himle: – Veldig skuffet
  Avaldsnes sin forsvarsspiller Laila Himle var ikke overraskende skuffet etter 2-3-tap for LSK i cupfinalen.
  Les hele saken
  Avaldsnes | LSK Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.