- Kolossal vekst i Kongsvinger

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Kongsvinger
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Kongsvinger flyver til seg 3 poengFløya avslutter sesongen suverent
  Kongsvinger i bilderRønning vil langt, langt, langt bort


  Thomas Karlsen - 05/03 18:31  

  Åge Steen er med NTG Kongsvinger i Tyrkia denne uken, han melder om en betydelig vekst i kvinnefotballen i nærområdet. FotballMagasinet har tatt en prat med den tidligere landslagssjefen.

  (Side, Tyrkia): - Det har vært en kolossal vekst på jentesiden i Kongsvinger, men noen har jo naturligvis kommet utenfra til NTG også, Kongsvinger er ikke SÅ stort, sier Åge Steen til Fotballmagasinet.no dagen etter ankomst Hotel Club Grand Aqua en times kjøring fra Antalya i Tyrkia.

  - Det beste jeg har vært på

  I Side skal fotballinja være i hele 10 dager, med stort sett treninger to ganger om dagen. Her er Steen som sportssjef for fotballgruppa som utgjør totalt 44 spillere, 30 gutter og 14 jenter i de tre skoleklassene. Det er femte gang den meget erfarne fotballtreneren er i Tyrkia og i Antalya- området med NTG, inkludert de fire siste årene.

  - Vi kommer for å få et bra treningsopphold, det er en fin oppkjøring for spillerne som skal ut i sesongstart snart. Dette stedet er det beste jeg har vært på, vi stiller krav og vi får det vi krever.

  - Sterkt samarbeid

  På lik linje som Toppidrettsgymnaset i Telemark har et samarbeid med Odd, så har NTG Kongsvinger et meget tett og godt samarbeid med områdets ledende fotballklubb Kongsvinger, både på herre- og kvinnesiden.

  - Vi har et sterkt samarbeid med Kongsvinger, avtalen vi har går på helheten mellom trening på dagtid og på kveldstid, slik at den blir tilrettelagt med tanke på intensitet og innhold. Det er et sted mellom 3 og 7 spillere fra NTG som trener med A- laget (herrer, red anm), hvorav 3 fast; Enver Sjøli, Petter Lindstad og Matthew Holdal. På kvinnesiden er det hele 12 spillere som spiller for kvinnelaget, kan den tidligere kvinnelandslagssjefen fortelle undertegnede.

  Erfaren rev

  I en periode på 5 år var 52- åringen sjef for våre beste kvinner, på 57 kamper mellom 2000 og 2004 ble det hele 33 seirer og kun 13 tap. Tidligere var han trener for J21- landslaget og Kongsvinger samtidig, i tre perioder på 80- og 90- tallet var han spiller i Kongsvinger, mens han var daglig leder for klubben i 2006- 07. Med andre ord har vi med en meget erfaren mann med dype lokalkunnskaper å gjøre. Når han snakker om klubbens kvinnelag, da lytter man lydig.

  - Årsaken til vi har hatt en kolossal vekst på kvinnefotballen i Kongsvinger, tror jeg kan være at de behandles likt om de er jente eller gutt og så har vi fått opp enerne som Cathrine Dekkerhus som kommer fra Kongsvinger. I slike som henne har jentene fått et forbilde og flere kommer opp underfra, med bredden får du også toppen, avslutter Åge Steen til FotballMagasinet.no i varmen søndags ettermiddag.

  Den nevte Dekkerhus spilte i LSK Kvinner etter hun dra fra NTG og Kongsvinger, men er nå hos Stabæk. Det var også den samme Cathrine Høegh Dekkerhus som fikk skryt av Frankfurts trener etter Champions League- kampen på Nadderud sist høst (seier 1-0).

  LES HER:

  --> Frankfurt- treneren imponert av matchvinner Dekkerhus

  Etter å måtte gi tapt mot Avaldsnes for to år siden, ble det opprykk for kvinnelaget i fjor. Dermed skal laget fra de grønne skoger spille landsdekkende 1. divisjon for aller første gang i 2012. Det lover bra for fremtiden, spesielt når man tenker på at samtlige på det laget var juniorer.

  Pr. dags dato har NTG Kongsvinger to jentespillere på U- landslag. I skrivende stund er Martine Berget med J19 landslaget til La Manga på turnering, mens keeper Kine Marie Knashaug er tatt ut på J17- landslaget som reiser til Nederland lørdag. Dermed avbryter hun Tyrkiaoppholdet med NTG allerede på fredag.

  LES OGSÅ våre andre saker fra Tyrkia:

  --> - Follo tilbake innen 3 år

  --> Topplag i Telemark savnes

  Vi kan også opplyse at det kommer mange flere saker gjennom kommende uke fra Tyrkia.

     Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Treningskamper og vintertabell 1.div 2015
  Her er oversikt over treningskampene og vintertabell for 1. divisjon 2015. Oppdatert: 28.3.15 kl. 17:04.
  Les hele saken
  Urædd | Fart | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Kolbotn på topp etter første runde
  Her får du en oppsummering av første serierunde i Toppserien.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Toppserien 2015

  Spenning til siste sekund
  Avaldsnes vant 3-2 i serieåpningen.Fotballekspert Lotfi Lazaare tar deg igjennom kampen.
  Les hele saken
  Avaldsnes | Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015
  Historisk Klepp-seier
  Søndag tok Klepp sin første seier over Vålerenga i Toppserien.
  Les hele saken
  Klepp Kvinner Elite | Vålerenga Kvinner | Toppserien 2015

  Dekkerhus: – Veldig gøy å få debuten
  Cecilie Høegh Dekkerhus (17) signerte i vinter for Stabæk. Søndag fikk hun sin Toppseriedebut.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  Herlovsen matchvinner i serieåpningen
  Isabell Herlovsen scoret kampens eneste mål da LSK slo Stabæk 1-0 i det som endte opp i å bli en dramatisk kamp i LSK-hallen. Les reaksjoner fra matchvinneren og Stabæks Cathrine Dekkerhus.
  Les hele saken
  LSK Kvinner | Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.