Adeccoligaens beste utenlandske spillere.

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Adeccoliga 2009 • Kjetil Sørensen - 13/08 15:31  

  PS!
  FotballMagasinet trenger frilansere som kan dekke Adeccoligaen denne sesongen. Interessert, så
  ta kontakt
  Fotballmagasinet har tatt for seg utlendingene som spiller i Adeccoligaen, og har tatt ut en tropp som vi mener er de beste utenlandske spillerne. Vurderingene er tatt på grunnlag av spillerens prestasjoner, ferdigheter og potensiale. Laget er satt opp i en 4-3-3 formasjon


  Keeper:

  Piotr Leciejewski (24), Sogndal - Polen
  Er trolig Adeccoligaens beste keeper. Kom til Sogndal før 2008 sesongen for å erstatte en skadet Terje Skjeldestad. Har vært en meget god signering for Emberlands menn, og vil nok kunne levere varen bra i Tippeligaen også. Kom til Sogndal fra polske Korona Kielce.


  Venstre back:

  Paul Addo (19), Løv-Ham - Ghana  (bildet)
  Spennende venstreback som signerte for Løv-Ham foran 2009 sesongen. Var kaptein på Ghanas U17 landslag under VM i Sør-Korea i 2007. Har spilt seg til fast plass i Løv-Ham forsvaret, og skal etter rapportene være på blokken til flere storklubber ute i Europa


  Høyre back:

  Edier Frejd (29), Kongsvinger - Sverige
  Frejd er en anvendelig spiller som både kan spille back, midtstopper og spiss. Kom til Kongsvinger fra Raufoss foran årets sesong, og har for det meste blitt brukt på høyrebacken i år. Har tidligere spilt for blant annet GAIS, Elfsborg og Las Palmas. Er en viktig brikke i Nordlies opprykksjagende mannskap


  Midtstoppere:

  Fabien Vidalon (32), Moss - Frankrike
  Vidalon kom til Moss foran 2006 sesongen og har vært en sentral brikke i laget siden dette. Har erfaring fra nivå 2 i Frankrike for Dijon og Sete. Har vært linket til flere Tippeliga-klubber i sommer.


  Juha Pasoja (32), Ham-Kam - Finland

  Ham-Kams faste straffeskyter kom til klubben foran 2006 fra finske FC Haka. Har vært solid for Ham-Kam de siste sesonger, men har desverre mistet en del kamper i årets sesong på grunn av skader. Har spilt en håndfull landskamper for Finland, med debut mot Honduras i 2003.


  Midtbane:

  Efe Prince Ehiorobo (26), Løv-Ham - Nigeria
  Ehiorobo er inne i sin andre sesong for Løv-Ham etter at han ble hentet fra Drøbak/Frogn foran 2008 sesongen. Er en hardt taklende midtbanespiller som kanskje har vært løvenes beste spiller i år. Har tidligere spilt i den svenske toppserien for GAIS, samt på det Nigerianske landslaget sammen med blant annet Kanu. Kontrakten til Ehiorobo utløper etter sesongen og man skal ikke se bort ifra at han spiller for en Tippeliga-klubb neste år.


  Aziz Idris (22), Alta - Ghana

  Hardtkjempene midtbanekriger som er en sentral brikke i et fremadstormende Alta-lag. Kom til Alta i 2008 og ble fort en hit i Adeccoligaen. Bodø/Glimt er blant klubbene som har meldt sin interesse for spilleren, som har kontrakt med Alta ut 2010 sesongen.


  Aleksandr Dmitrijev (27), Hønefoss - Estland

  Midtbanesjef på serielederen Hønefoss. Kom til klubben i 2008 og hadde før dette en lang karriere i den estiske toppserien for TVMK og Levadia Tallinn. Spiller fast på det estiske landslaget, og var tatt ut i troppen til kampen mot Brasil denne uken. Har trolig vært Hønefoss beste midtbanespiller i år.


  Venstre kant:

  Ezekiel Bala (22), Bryne - Nigeria

  Bala er vel den av "the famous four" som har hatt minst suksess de siste årene. Mens Mikel er i Chelsea, Edu i Hoffenheim og Sarki er i belgiske Westerloo, så befinner Bala seg på Jæren. Hadde en svak sesong ifjor, men synes nå å være på gang under Mons Ivar Mjelde. Kan bli en sentral brikke i Brynes klatring på tabellen nå i høst


  Høyre kant:

  John Pelu (27), Haugesund - Sverige
  Pelu kom til Haugesund på lån fra Rosenborg før sesongen 2009. Sommeren 2009 ble lånet gjort til en permanent overgang. Pelu slo skikkelig igjennom for Kongsvinger i 2007, slik at Rosenborg valgte å legge flere millioner på bordet for å sikre seg spilleren. I RBK ble Pelu aldri noen suksess, men han viste i glimt at han fortsatt har ferdighetene. Hans opphold i Haugesund har til nå vært preget av en del skader, men han har tidvis bevist at han har et nivå som overstiger Adeccoligaen.

  Spiss:
  Kim Ojo (20), Nybergsund - Nigeria
  Ojo får spissplass mest på grunnlag av sitt potensiale. Spilleren fra Nigeria er kun 20 år, men har spilt seg til fast plass på laget fra Trysil. Høyreist spiller som betegnes som et mareritt å møte for motstandernes midtstoppere. Skårte 10 mål for Nybergsund i fjorårets Adeccoliga.  Benken:

  Arnold Origi Otieno (25), Moss - Kenya
  Landslagskeeper fra Kenya som kom til Moss foran 2007 sesongen. Unorsk i spillestilen, men var en viktig bidragsyter til Moss sin fine plassering i Adeccoligaen i 2007. Mistet store deler av 2008 sesongen og deler av 2009 sesongen på grunn av skader, men er tilbake i buret for Moss nå. Origi er en viktig brikke i Moss' kamp for å unngå nedrykk i år.


  Niklas Sandberg (30), Haugesund - Sverige

  Sandberg signerte for Haugesund vinteren 2009 etter at han avsluttet et miserabelt opphold i rumenske Cluj. Var på lån til seriemester Stabæk i 2008, og fikk ni kamper for dem iløpet av høstsesongen. Har vært plaget med skader i årets sesong, men er på gang for Haugesund nå. Sandberg kan benyttes både som midtstopper og som defensiv midtbane


  Jay Needham (24), Alta - USA

  Amerikaner som signerte for Alta foran 2008 sesongen. Har stort sett spilt fast for Alta etter at han kom til klubben, og har vært en solid bidragsyter for klubbens gode utvikling den seneste tiden. Spilte tidligere for Puerto Rico Islanders i USL. Kan bekle både midtstopper og den defensive midtbanerollen. 


  Lukas Nadolski (21) , Sogndal - Polen
   
  Sogndal har vært dyktige med sine polske investeringer. Nadolski kan betegnes som et potet i forsvaret, kan greit bekle alle rollene. Kom til Sogndal i 2008 og spilte seg til fast plass iløpet av sesongen. Har fortsatt i samme spor denne sesongen.


  Umaru Bangura (21), Hønefoss - Sierra Leone.

  Bangura kom til Hønefoss i 2006 på lån fra engelske Watford. Overgangen ble ordnet av tidligere Brann-formann Knut Kristiansen. Bangura ble kjapt en hit i Hønefoss-trøyen, og har vært en viktig spiller i klubbens utvikling. I årets sesong har kanskje Bangura skuffet litt, men han er fortsatt ung og vil nok kunne levere bra i Hønefoss trøyen fremover. Det ryktes at flere tippeligaklubber følger spilleren tett.


  Nikola Djurdjic (23), Haugesund - Serbia

  Spissen kom til Haugesund i forkant av 2009 sesongen fra serbiske Vozdovac, som rykket ned fra det nest øverste nivået i Serbia denne sesongen. Djurdjic har vært en god suksess for Haugesund med 7 mål til nå iår. Han har tidligere spilt U21-landskamper for Serbia og vært på prøvespill i blant annet Tromsø.


  Allan Borgvardt (29), Bryne - Danmark

  Borgvardt har vært en sentral spiller hos Bryne helt siden han kom til klubben fra Viking i 2006. Tidligere har han erfaring fra dansk toppdivisjon hos AGF, samt et opphold på Færøyene hos klubben FH.    Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015
  Kan få norsk duell finalen
  Her er kvartfinalene og semifinalene i Champions League.
  Les hele saken
  Wolfsburg | Lyon | Toppserien 2015

  Landsdelssamling J14/15 del 2
  Norges Fotballforbund ved Håkon Grøttland og kretsansvarlige for landslagsskolen har tatt ut J14/15-troppen til landsdelssamling i Sarpsborg 11. - 13. desember.
  Les hele saken
  Lyn | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  Røa med første nysignering
  Røa har hentet sin første nysignering for vinteren, hun kommer fra Klepp.
  Les hele saken
  Klepp Kvinner Elite | Røa | Toppserien 2015

  Levermyr var Toppseriens dårligste bane
  Kapteinene i årets Toppserie synes de to dårligste banene var gressbaner. Amazon Grimstads Levermyr var aller dårligst bak Kolbotns Sofiemyr, LSK Kvinners LSK-hallen vant.
  Les hele saken
  Amazon Grimstad | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  NISO Awards 2015: Årets prisvinnere
  Se hvem som fikk priser under årets NISO Awards.
  Les hele saken
  Avaldsnes | LSK Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  Haugesund3067-3758
  Hønefoss BK3061-3256
  Kongsvinger3052-3756
  Sogndal3046-2954
  Sarpsborg 083047-3850
  Alta3050-4942
  Moss3047-5341
  Bryne3041-3940
  Nybergsund Trysil3049-5440
  LøvHam3044-5040
  Mjøndalen3038-3939
  Tromsdalen3038-5439
  HamKam3056-4837
  Notodden3038-5529
  Stavanger IF3035-5529
  Skeid3026-6618
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.